Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

73. obljetnica stradanja Zrina

“Mimohod hrvatske časti”

"Mimohod hrvatske časti"

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i pokroviteljstvom sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića u Zrinu je u subotu, 10. rujna 2016. godine, pod nazivom „Zrin 1943.-2016.“, održan program obilježbe 73. obljetnice stradanja Zrina.

zrin-2

Program je, u organizaciji Hrvatskog demokratskog foruma – Struga Banska, počeo „Mimohodom hrvatske časti“, a nastavljen misnim slavljem na platou na kojem je nekad stajala zrinska crkva Našašća Svetog Križa. Nakon misnog slavlja, koje je u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem predvodio krčki biskup Ivica Petanjak, održana je komemoracija žrtvama iz Zrina, mjesta u kojem je 1943. godine stradalo ili prognano svekoliko stanovništvo, dok je samo mjesto Zrin spaljeno i opljačkano.
Okupljanje Zrinjana i njihovih potomaka i prijatelja redovito se, nakon što je Vojno-redarstvenom operacijom „Oluja“ oslobođen hrvatski državni teritorij, događa od 1996. godine.
Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, u kojem su bile i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, predvodio je župan Ivo Žinić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.