Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

4. Dani industrijske baštine u Sisku

…u sklopu Dana europske baštine

...u sklopu Dana europske baštine

„Tvornički dimnjaci – industrijske vertikale grada Siska“ naziv je izložbe kojom ove godine započinju 4. Dani industrijske baštine grada Siska. Ivana Miletić – Čakširan   iz Konzervatorskog odjela u Sisku, Uprave za zaštitu  kulturne baštine Ministarstva kulture podsjetila je kako su od  od petnaestak tvorničkih dimnjaka sačuvana tek četiri, ali dovoljno da se naglasi njihov značaj u prostoru

 

 

Izložba će biti otvorena u Holandskoj kući u Sisku u petak, 16. rujna u 12 sati, a tom prigodom bit će održan i okrugli stol „Budućnost industrijske baštine grada Siska i Info centra indistrijske baštine Holandska kuća“.

 

bas-4

 

Nešto novo i nešto drugačije ove godine u sklopu programa nudi Foto galerija Sicia obscura. Priprema se izložba naziva „Fotograf i 4 glazbenika“ , pojašnjava voditelj galerije Miroslav Arbutina Arbe

 

 

Izložba će biti otvorena u sisačkoj galeriji Siscia obscura  26. rujna u 19 sati, a moći će se razgledati do 26. listopada.

I ove godine sisački festival piva. Dobro prošlogodišnje iskustvo  jednostavno je nametnulo potrebu da se u sklopu šireg programa organizira ponovo ovaj festival. Počinje 17. Rujna obilaskom „Ruta sisačkih pivovara“ u 10 sati, nastavlja se u središtu grada s početkom u 17 sati , gdje će se predstaviti proizvođači piva, a završnica je koncert Gustafa.

Ovaj festival će imati i humanitarnu notu. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak posjetiteljima festivala bit će omogućena kupnja podmetača suvenirske naravi,a sredstva su namijenjenaza socijalnu samoposlugu.

 

bas-3

 

Zamjenik gradonačelnica grada Siska Marko Krička pozvao je  sugrađane i goste Siska na najavljena događanja

 

 

U sklopu 4.Dana industrijske baštine osim spomenutih događanja bit će održana dva stručna predavanja, otvorena izložba „Nepoznata baština – predmeti iz Zbirke ambalažr Gradskoh muzeja Sisak,kao i radionica za djecu „Dobra industrija III“.

 

bas-2

 

Organizator je Gradski muzej Sisak . Ravnatelj Vlatko Čakširan

 

 

U sklopu Dana europske baštine 2016. koji se ove godine održava s temom “Baština i zajednica” grad Sisak organizacijom 4. Dana industrijske baštine (16.09.-01.10.) potvrđuje kako već nekoliko godina baštinu približava zajednci i zajednicu baštini.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.