Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Za osiguranje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva

Gradu Kutini dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 392.931,00 kune

Gradu Kutini dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 392.931,00 kune

U ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. gradonačelnik Andrija Rudić je u Ministarstvu socijalne politike i mladih prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva“ iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Tim projektom Gradu Kutini su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 392.931,00 kune,  što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Grad Kutina time je postao jedan od deset gradova u Hrvatskoj koji su ostvarili sredstva iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i koji će osigurati besplatni obrok potrebitoj djeci. Osim toga, Grad Kutina time je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je samostalno ostvario dobivena sredstva te će projekt provoditi u 5 kutinskih škola.

 

ugovor  004 obroci

 

“Teško je ne biti emocionalan, posebno kada su djeca u pitanju, tako sam danas izuzetno ponosan jer smo napravili veliki i značajan korak u pomoći najpotrebitijoj djeci u našoj zajednici. Osiguravanjem obroka u školi djeci smo omogućili pravedan i neometan razvoj te perspektivu za njihovu budućnost. Kroz dodjelu besplatnih obroka u školi potičemo svu djecu, a posebno onu kojima je pomoć uistinu potrebna, da njihova financijska situacija ne mora i ne smije biti kočnica u njihovom razvoju, obrazovanju i budućem ostvarenju. Grad Kutina još je jednom pokazao da skrbi za svoju Zajednicu, da imamo tim i da možemo ostvariti projekte koji su od iznimne pomoći građanima, a posebno djeci.

Ostvarenje ovog projekta nam je dodatni poticaj da se apliciramo za nova sredstva i pomoći koji će dugoročno siromaštvo u našem gradu svesti na najnižu razinu. Nadam se da će i kroz ovaj projekt pomoći potrebitoj djeci Grad Kutina postati primjer i drugim gradovima i zajednicama u Hrvatskoj da se potrude i osiguraju sredstva za pomoć svojim građanima, a posebno djeci. Ovom prilikom moram naglasiti da su inicijativu „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ pokrenule  prije dvije godine kutinčanke Sanja Bijonda sa sestrama Tanjom i Josipom te prijateljicom Petrom putem svoje udruge „Portal dobrote“”– izjavio je gradonačelnik Rudić prilikom potpisivanja Poziva.

 

ugovor  003 obroci

 

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 13.670.000,00 kn, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije uz nacionalno sufinanciranje u iznosu 15%. Predstavnici Grada Kutine su se odazvali otvorenom pozivu Ministarstva socijalne politike i mladih  na dostavu projektnih prijedloga za bespovratna sredstva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.

Uspješnost projekta za Grad Kutinu pokazuje i činjenica da je za projekt  „Osiguranje školske prehrane najpotrebitijima“ grad ostvario 392.931,00 kuna, dok je cijela „Sisačko-moslavačka županija za projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku siromaštva“ ostvarila 996.710,14 kuna. Time je Grad Kutina za svoje lokalne škole samostalno ostvario više od trećine sredstava koji su u sklopu projekta dodijeljena cijeloj županiji. Osim 10 hrvatskih gradova, potpisnice ovog Poziva su i 12 hrvatskih županija.

 

ugovor  002 obroci


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.