Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Zavodu za javno zdravstvo SMŽ otvoren novouređen mikrobiološki laboratorij

U rad je pušten i apsorpcijski spektrometar

U rad je pušten i apsorpcijski spektrometar

U Zavodu za javno zdravstvo Sisačko- moslavačke županije danas je svečano otvoreno novouređena soba za instrumentalnu tehniku i mikrobiološki laboratorij. U ovom se laboratoriju, jedinom takve vrste u županiji, svake godine obradi 80% svih uzoraka, dok se preostalih 20 % obradi u mikrobiološkom laboratoriju u Petrinji.

Sobu i laboratorij je otvorio Sisačko- moslavački župan koji je ovom prilikom naglasio kako je stalna modernizacija kroz ulaganje u opremu cilj i dužnost županijske vlasti. „Ovo nije dovoljno. Ići ćemo i dalje, imamo već osmišljene projekte i postoji mogućnost određenih ulaganja“, poručio je župan Ivo Žinić:

 

P1160856

 

Javno zdravstvo, opće dostupno i tehnološki moderno, ima važnu funkciju u razvoju svakog društva, napomenuo je dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko- moslavačke županije:

 

 

P1160857

 

U mikrobiološkom laboratoriju u najvećoj se mjeri obrađuju uzorci poslani na analizu iz Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić. Kako bi liječnicima bila omogućena lakša dijagnostika, a pacijentima brže lječenje, neizmjerno je važno ulagati u opremu i zdravstvene djelatnike, kaže predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Sisačko- moslavačke županije i liječnica u Općoj bolnici, dr. Željka Josić:

 

 

P1160858

 

Osim laboratorija, župan je u rad pustio i novi apsorpcijski spektrometar kojim će se analizirati voda i hrana, odnosno prisutnost metala u njima. Tim će se uređajem, osim uzoraka iz Sisačko- moslavačke županije, analizirati i uzorci iz privatnih tvrtki i drugih javnih ustanova. „Izlazak na tržište je ambiciozan cilj, ali vjerujem da imamo kvalitetu za uspješnu borbu na njemu“, poručio je župan Žinić:

 

 

P1160864

 

Princip rada spektrometra pobliže je objasnila Andreja Bednjički iz Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko- moslavačke županije:

 

 

P1160861

 

Ovim ulaganjima zdravstvena skrb u SMŽ podignuta je na višu razinu, a kako najavljuju odgovorni u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje, ulaganja će se i nastaviti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.