Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U sjećanje

…na hrabre

...na hrabre

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ organizirale je u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. godine, obilježbu 25. godišnjice akcije „Brđani“ i 25. obljetnice sudjelovanja „Gromova“ u obrani Sunje u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, koje je položilo vijence i zapalilo svijeće kod spomenika poginulim Gromovima u mjestu Brđani Cesta i kod spomen ploče poginulim Gromovima na željezničkoj postaji Sunja, predvodila je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

brđani 2

„Ova akcija sigurno je obilježila dio povijesti Domovinskog rata i zato se uvijek moramo prisjećati petorice hrabrih dečki koji su, neki od njih, bili i moji učenici, dali život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Ovakva mjesta moramo obilježavati i mi u Sisačko-moslavačkoj županiji uvijek ćemo se sjećati tih trenutaka, uvijek ćemo pamtiti i upozoravati na ono što se dogodilo 1991.godine”, rekla je  Ivanka Roksandić.

Uz brojna izaslanstva počast je odao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima. Podsjetio je kako su na tom mjestu poginuli Osman Muratagić, kao prva žrtva iz Mošćenice te Petrinjac Ivica Hrnčević.

brđani 1

Mnogi su nastradali jako daleko od položaja, ovo su žrtve koje su definitivne bile prve koje su zaustavile ono što je bilo najstrašnije”, kazao je Dumbović i dodaje kako su „Gromovi” bila jedna od najelitnijih postrojbi Hrvatske vojske, brigada koja je dala ogroman doprinos Domovinskom ratu.

Za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu služena u crkvi Sv. Marije Magdalene u Sunji.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.