Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Projekt “Ruku pod ruku” ide dalje; 44 učenika dobit će pomoćnike u nastavi!

U devet sisačkih osnovnih škola

U devet sisačkih osnovnih škola

Projekt „Ruku pod ruku“ došao je do svog završetka. Projekt u sklopu kojeg je tijekom prošle školske godine u 9 sisačkih osnovnih škola zaposleno 49 pomoćnika u nastavi ocijenjen je kao primjer pozitivne prakse u odnosu prema učenicima s teškoćama u razvoju. Njegova vrijednost je iznosila 2 milijuna i 240 tisuća kuna, a financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, rečeno je današnjoj završnoj konferenciji za medije. Projekt će se provoditi i ove godine pod nazivom „Ruku pod ruku 2“, a za njegovu provedbu sredstva su već osigurana.

„Djeca s teškoćama u razvoju moraju imati pravo na jednake uvjete obrazovanje u osnovnim školama bez izdvajanja iz razreda ili životne sredine. Politika Grada Siska u tom je pogledu posljednjih godina bila toliko uspješna da smo ocijenjeni kao jedan od nauzornijih gradova u Hrvatskoj, rekao je Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo:

 

 

DSCN2124

 

O ovom projektu pomoćnika u nastavi više je rekao Julije Katančević, direktor Sisak projekata, gradske tvrtke zadužene za administrativnu pripremu i provedbu projekta:

 

 

DSCN2132

 

Eugen Mesić kao pomoćnik u nastavi radi već dvije godine i to u OŠ Ivana Kukuljevića. Kako sam kaže, iskustvo je prekrasno i jedino što može poželjeti jest da se takav odnos sa učenicima i profesorima i u budućnosti nastavi:

 

 

DSCN2135

 

Za projekt koji će se provoditi od početka nove školske godine bespovratna sredstva iznose milijun i 686 tisuća kuna, a kroz njega će 44 djece dobiti pomoćnika u nastavi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.