Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prognaničko naselje “Dumače” najesen otvara vrata prvim obiteljima

Preseljenjem obitelji u Dumače, Mala Gorica bit će zatvorena

Preseljenjem obitelji u Dumače, Mala Gorica bit će zatvorena

Posljednjih dvjestotinjak stanovnika izbjegličkog naselja Mala Gorica tijekom ove jeseni konačno će dobiti trajan smještaj. Nakon više od dvadeset godina izbjegličkog života, Hrvati s Kosova i iz Bosne i Hercegovine skrasit će se u Prognaničkom naselju Dumače gdje ih već čekaju novosagrađene obiteljske kuće, poručio je tijekom obilaska naselja predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar:

 

 

Naselje Dumače sagrađeno je još prije nekoliko godina, međutim, sve do današnjih dana nije stavljeno u funkciju. Razlog su bili infrastrukturni problemi, no, oni će uskoro biti riješeni, najavio je Mažar:

 

 

Obilazak Prognaničkog naselja Dumače uslijedio je nakon radnog sastanka sa Sisačko- moslavačkim županom Ivom Žinićem u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje- Ispostavi Petrinja. Župan Žinić, koji je inicirao sastanak, zadovoljan je današnjim dogovorom:

 

 

Osim u Dumačama, dio stanovnika Male Gorice bit će smješten i u državne stanove u Petrinji ili Sisku, ovisno o mogućnostima. Radi se o osobama težeg zdravstvenog stanja kojima je blizina bolnice uvjet kvalitetne zdravstvene njege.

 

photo 2

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.