Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

NK Libertas osigurao nastavak natjecanja u Kupu

Na domaćem terenu nadigrao NK Otočac rezultatom 4:1

Na domaćem terenu nadigrao NK Otočac rezultatom 4:1

NK Libertas je ponovio uspjeh iz 2013. godine ulaskom u 16-finala Hrvatskog nogometnog kupa. NK Otočac se predstavio na Gradskom stadionu u Novskoj kao solidna i borbena momčad, no Libertas se pokazao kao trenutno kompletnija i nogometno jača ekipa, tako da konačni rezultat 4:1 pokazuje pravi omjer snaga.

Počelo je s kaznenim udarcima. Prvo Galešić dovodi Libertas udarcem s 11m u vodstvo u 6. minuti, a samo tri minute kasnije sudac Vučković dosuđuje najstrožu kaznu u korist gostiju. Siguran realizator bio je Tomac. Nakon početne nesigurnosti, igrači Libertasa preuzimaju inicijativu, te do kraja poluvremena pune mrežu gostiju, tako da se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 4:1. Strijelci su bili Šimunović, Đurić i ponovo najbolji pojedinac utakmice Mario Galešić.


2lib


U drugom dijelu potpuna dominacija Libertasa, a gosti iz Otočca kao da su se predali. Redale su se dobre prilike, no rezultat do kraja utakmice nije se mijenjao. NK Libertas, odlukom Uprave kluba i igrača, sav prihod s utakmice namijenio je obnovi vodotornja u gradu-heroju Vukovaru. I ne samo prihod s ove utakmice, nego i s svih domaćinstava  u jesenskom dijelu prvenstva Međužupanijske nogometne lige – Središte.


1lib


“Libertas je bio dominantna ekipa tijekom cijele utakmice, te čestitam igračima na borbenoj i efikasnoj igri. Nadam se da će ždrijeb 16-ine Hrvatskog kupa donijeti atraktivnog protivnika, jer je to Klub, kao i grad Novska zaslužio”, izjavio je nakon utakmice trener Đuro Petrinec.

“Posebno sam ponosan što je Uprava, kao i igrači, prihvatili inicijativu da prihod od ulaznica bude doniran za obnovu vodotornja u Vukovaru, te čestitam igračima na pobjedi”, riječi su nakon utakmice predsjednika Libertasa Vedrana Mihaljevića.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.