Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Kupska alka, Šikljada i obilježavanje 180. godina sisačkog obrtništva dominirat će Kupskim noćima

Od 2. do 4. rujna na šetnici Slave Striegla

Od 2. do 4. rujna na šetnici Slave Striegla

Kupske noći i ove će godine privući velik broj Siščana i njihovih gostiju. Dokaz tomu je i raznovrstan i sadržajima bogat program manifestacije, predstavljen danas na konferenciji za medije. Od 2. do 4. rujna na šetnici Slave Striegla posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim događanjima koja su za njih pripremili u Gradu Sisku. Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček ne sumnja u kvalitetnu pripremu programa:

 

 

DSCN2093

 

Direktorica Turističke zajednice grada Siska Milijana Borojević objasnila je kojim su su ciljevima vodili u organizaciji Kupskih noći:

 

 

DSCN2100

 

U sklopu Kupskih noći obilježit će se i jedna velika obljetnica- 180 godina organiziranog obrtništva u Sisku. Inicijativa je potekla od Gradskog muzeja Sisak, a na koji se način Gradski muzej uključio u organizaciju Kupskih noći otkrio je Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak:

 

 

DSCN2106

 

Obilježavanje 180-te godišnjice djelovanja 765 obrtnika aktivnih u Udruženju obrtnika Sisak iskoristit će kako bi prezentiralo svoje ručne radove. Detalje donosi Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja:

 

 

DSCN2107

 

Čak dva dana Kupskih noći bit će ispunjena aktivnostima i letovima članova Aero kluba Sisak. 3. rujna u 17 sati održat će se Aero show, dok će posljednjeg dana manifestacije, uz sudjelovanje građana, članovi Aero kluba puštati papirne lanterne, istaknuo je predsjednik Aero kluba Sisak Ivan Bionda:

 

 

Veslački dvoboj kupskih čamaca, popularno znan kao Šikljada, prošle je godine doživio svoju premijeru. Reakcije su bile toliko pozitivne da su se za ovogodišnju utrku morale izvršiti određene prilagodbe u sustavu natjecanja kako bi svi prijavljeni mogli sudjelovati, najavio je Saša Zeljug iz Udruge lađara Sisak, suorganizator Šikljade:

 

 

Cilj je, kaže Zeljug, da se u svakom kvartu organizira ekipa i da kroz godinu, dvije Šikljada postane pravi simbol grada. Dok se to ne dogodi, glavnu atrakciju činit će gosti iz drugih dijelova Hrvatske među kojima će najviše pažnje zasigurno privući pobjednici neretvanske utrke lađa- Argonauti iz Bjelovara.

I ove će se godine u sklopu Kupskih noći održati Kupska alka i Oldtimer Rally, dok će najmlađi moći uživati u pridruženom program Star film festa u Kazalištu 21 te raznim animacijskim igrama i radionicima za djecu. Ni glazbeni dio programa neće zaostajati, pa će Siščane tih dana zabavljati velik broj glazbenika od kojih vrijedi istaknuti Lukyja te dobro poznate L.I.P.E.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.