Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Hrastovica slavi blagdan Sv. Bartola i Dan sela!

Bartolovski susreti počinju kasno popodne

Bartolovski susreti počinju kasno popodne

Selo Hrastovica danas obilježava blagdan Sv. Bartola, Dan sela Hrastovice. Program obilježavanja koji će se protegnuti na cijeli dan započeo je jutarnjim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa poginulih branitelja, a nastavio se Svetom misom u župnoj crkvi Sv. Bartola.

Selo Hrastovica u Domovinskom je ratu teško stradalo, no radom i zalaganjem mještana te uz pomoć države, županije i Grada Petrinje, danas je obnovljeno i živi punim plućima. Tu vjeru i neuništivost Hrastovčana istaknuo je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović:

 

 

DSCN2116

 

Hrastovčanima je Dan sela čestitao i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić rekavši kako se radi o povijesnom mjestu koje danas ne slavi samo nebeskog zaštitnika Sv. Bartola, već i činjenicu da se radi o mjestu osnutka HSS-a, ali i simbolu otpora i obrane u Domovinskom ratu:

 

 

DSCN2114

 

Gradonačelnik Dumbović osvrnuo se i na veliki problem sela- manjkavost komunalne infrastrukture. „Iako je riječ o jednom od najbolje organiziranih mjesta koje zna čuvati svoju baštinu i tradiciju, Hrastovica još uvijek nema vodovod. Ovdje koristim priliku i svečano obećajem da ćemo ono što smo napravili u Petrinji, napraviti i u Hrastovici. Kroz izvedbene projekte koje upravo ovih dana potpisujemo, radovi koji se trenutno odvijaju u Petrinji, uskoro će započeti i u Hrastovici“, najavio je Dumbović.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.