Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Drugo izdanje PRESS Film Festivala početkom rujna u Hrvatskoj Kostajnici!

Projekcije filmova uz glazbene predahe..

Projekcije filmova uz glazbene predahe..

Drugo izdanje PRESS film festivala održat će se u Hrvatskoj Kostajnici početkom rujna, a ugostit će dosad najviše novinara iz svih područja medijskog djelovanja, najavljeno je na konferenciji za medije. PRESS film festival je filmski festival posvećen novinarima, a njegovi pokretači inspiraciju su pronašli u djelovanju Gordana Lederera, televizijskog novinara koji je ubijen na radnom zadatku prije 25 godina. Iako će tema ratnog novinarstva i ove godine biti prisutna na festivalu, organizator je odlučio staviti veći naglasak na drugo područje- putopisno novinarstvo, kaže Daniel Pavlić iz Ekološke kulturne scene Hrvatska Kostajnica:

 

 

Putopisni filmovi, brojne strane i domaće reportaže, ali i promocija knjiga ono su u čemu će posjetitelji moći uživati u dva dana održavanja festivala:

 

 

Drugi dan je rezerviran za kombinaciju rad i druženja:

 

 

Između ostalih, Edo Popović, Zoran Marinović, Vladimir Mukusev iz Rusije, kolege novinari iz Vojvodine te brojni drugi novinarski profesionalci i amateri bit će dva rujanska dana gosti festivala kojeg njegov pokretač Daniel Pavlić naziva spojem prakse i teorije. Pokrovitelj Festivala je Sisačko- moslavačka županija i Ministarstvo branitelja RH.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.