Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Druga faza provedbe projekta razminiranja poljoprivrednih površina

“Do 2018. godine očekujemo da će i naša županija biti županija bez mina”

"Do 2018. godine očekujemo da će i naša županija biti županija bez mina"

Do 2018. godine očekujemo da će i naša županija biti županija bez mina, rekao je u ponedjeljak, 29. kolovoza   u prigodi potpisivanja ugovora o razminiranju poljoprivrednih površina sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

WP_20160829_09_35_43_Pro

 

Naime, danas su u sjedištu  Sisačko-moslavačke županije potpisani ugovori o razminiranju poljoprivrednih površina na području naše županije. Riječ je o novom projektu vrijednom 57 milijuna kuna koji je financiran iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

 

 

Pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Neven Karas osvrnuo se na Mjeru 5 programa ruralnog razvoja podmjere 5.2 “Potpora za ulaganje u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima”, operacije “Razminiranje poljoprivrednog zemljišta”

 

 

I u drugoj fazi provedbe ove mjere Sisačko-moslavačka županija potpisuje prve Ugovore

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je i što će sve biti razminirano u sklopu druge faze provedbe projekta razminiranja

 

 

U  Hrvatskoj do danas imamo 444 kilometra kvadratna minski sumnjivog područja, točnije pod minama je ukupno 68 gradova i općina, od čega se 10 gradova i općina nalazi na području Sisačko-moslavačke županije.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.