Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dan grada Petrinje

Petrinja se prvi put spominje 1240.godine

Petrinja se prvi put spominje 1240.godine

DSC04575

Petrinja slavi Dan grada i blagdan sv. Lovre – Lovrenčevo.U utorak, 09.kolovoza  je u povodu Dana grada održana svečana sjednica, a sve nazočne na početku je pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Sanja Lovrenović istaknuvši kako su građani Petrinje najveće bogatstvo ovoga grada

 

DSC04590

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović se osvrnuo e na brojne projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana, te istaknuo kako su radili u interesu svih građana Petrinje. Podsjetio je i na svoje obećanje od 500 milijuna kuna započetih projekata u njegovom mandatu, te poručoio kako je to ostvareno.

DSC04599

U ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića okupljenima se obratio njegov izaslanik, saborski zastupnik, Miodrag Demo .Podsjetio je na sve projekte kojima je Zagreb pomogao Petrinji, kao što je primjerice izgradnja dječjih igrališta

DSC04601

Svečanoj sjednici nazočio je i saborski zastupnik Radimir Čačić

DSC04606

U ime sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića svim okupljenima obratila se njegova izaslanica Ljiljana Križanić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije koja je izjavila kako Županija ima jako dobru suradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave, pa tako i s Petrinjom na način da Županija sufinancira projekte:

U sklopu Svečane sjednice Zahvalnice su uručene petrinjskim poduzećima Komunalac, Privreda, potom Neuropsihijatrijskoj bolnici „dr.Ivan Barbot” iz Popovače, Gradu Zagrebu, Dječjem vrtiću Petrinjčica, Udruzi Naš život, Udruzi „Kupa A.M.J.”, dr.Borisu Vrgi kao i Željku Grčiću-Belom.

DSC04629

U ime svih dobitnika Zahvalnica zahvalio se dr.Boris Vrga koji je istaknuo kako je upravo ljudski faktor najvažniji za razvoj i funkcionalnost neke urbane cjeline:


Posthumno je „Nagrada Grada Petrinje za životno djelo” dodijeljena Ani Bešlić zbog iznimnog doprinosa društveno-političkom i humanitarnom djelovanju u Gradu Petrinji i Republici Hrvatskoj.

„Nagrada Grada Petrinje” dodijeljena je Darku Dumboviću za promicanje istine o stradanju petrinjskog pučanstva i Grada Petrinje u Domovinskom ratu, te za istaknuto humanitarno i društveno djelovanje u zajednici.

„Plaketa Grada Petrinje” dodijeljena je Udruzi HVIDR-a Petrinja za izniman doprinos zaštiti građana Grada petrinje i imovine od poplava.

„Nagrada Grada Petrinje za životno djelo” dodijeljena je Ljubomiru Oraboviću, za izuzetan doprinos vatrogastvu na području Grada Petrinje, te istaknuti humanitarni i društveni rad u zajednici.

DSC04636

U ime svih ovogodišnjih dobitnika nagrada zahvalio se Ljubomir Orabović

Dodajmo kako je sjednicu je uveličao i počasni građanin Grada Petrinje, general u miru Petar Stipetić.

U glazbenom dijelu nastupili su Larisa Marak, Juraj Bjelac i Renata Faizerahmanova.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.