Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

180 godina organiziranog obrtništva u Sisku

…svečana sjednica u petak, 02. rujna

...svečana sjednica u petak, 02. rujna

180 godina organiziranog obrtništva grada Siska bit će obilježeno na svečanoj sjednici koja će biti održana u petak, 02. rujna s početkom u 15 sati u Domu INA Rafinerije u Sisku. Program svečane sjednice najavljen je na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak, 30. kolovoza u Sisku.

Povijesnu činjenicu, koja kaže kako je u Sisku, 1836. godine, osnovan prvi obrtnički ceh – temelj svih potonjih obrtničkih udruženja, te da je Sisak zahvaljujući toj činjenici postao gospodarskim središtem kontinentalne Hrvatske sisački obrtnici žele iskoristiti i ovaj jubilej svečano obilježiti.

Predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić

 

 

Pisani trag objedinjen u monografiji Obrt u Sisku od 1836-1986, tako objedinjen završava prije trideset godina, ali obrtništvo u Sisku i danas je dobro organizirano naglasio je Adolf Cvanciger predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije

 

 

Ova manifestacija, dodaje Cvanciger potvrđuje dobru organiziranost obrtničkog uduženja, a na svečanosti će biti i obilježena 25 obljetnica njegovanog prijateljstva obrtnika Buzeta i Siska. U pripremi je i nova monografija o povijesti obrtništva u Sisku.

Na svečanoj sjednici bit će dodjeljene nagrade i priznanja  „Tomo Sopić“ za obavljanje djelatnosti obrta u neprekinutom kontinuitetu, kao i nagrada „Đuro Zlatarić“ najmlađem obrtniku posvećena unapređenju rada.

Također će se uručiti i priznanja Udruženja obrtnika Sisak i Udruženja obrtnika Buzet zaslužnima za utemeljenje i kontinuitet suradnje i prijateljstva dvaju udruženja.

 

IMG_1061

 

Posebno priznanje primit će i naš kolega novinar Zdravko Strižić za dugogodišnje praćenje svih aktivnosti iz života sisačkog obrtništva.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.