Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježen Dan općine Donji Kukuruzari

…mala općina – velikog srca

...mala općina - velikog srca

Dan Općine Donji Kukuruzari i blagdan sv. Ilije zaštitnika svečano je obilježen u srijedu, 20. srpnja.  Načelniku Stipi Šapini i općinskom čelništvu, kao i svim stanovnicima ove općine, uz brojne načelnike i gradonačelnike susjednih jedinica lokalne samouprave njihov je dan došao čestitati i župan Ivo Žinić, zajedno s predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić i zamjenicom župana Anitom Sinjeri-Ibrišević.

Obilježba je počela još u jutarnjim satima, prijamom za roditelje i udovice poginulih hrvatskih branitelja, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima Plavićevac i Lovča.
Polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod središnjeg križa na groblju Sv. Antuna nazočilo je i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, na čelu sa županom Ivom Žinićem.

kuk 2
U crkvi Sv. Ilije održana je Sveta misa za sve poginule, nestale i stradale u domovinskom ratu te za pokojne počasne građane Općine, Đuru Brodarca i Martina Katičića.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kukuruzari održana je u prostoru OŠ Katarina Zrinska Mečenčani.

kuk 4

U toj prigodi načelnik općine Stipo Šapina istaknuo je kako je u proteklom jednogodišnjom razdoblju učinjeno puno

Pripremljen je i projekt za nerazvrstane ceste i kandidirali na mjeru 7-4, pripremljen plan gospodarenja komunalnog otpada, pristupilo se razvrstavanju otpada na kućnom pragu , provodi se i projekt nabave reciklažnog dvorišta…

 

kuk 3

Suradnja Županije  s općinom Donji Kukuruzari je kvalitetna, istaknuo je župan Ivo Žinić

Župan podsjeća i na ulaganja županije u ovu općinu

Župan dodaje

Na svečanoj sjednici uručena su i dva priznanja, Zlatici Benčak, voditeljici podružnice HZZ-a u H.Kostajnici i Nikolini Kolarević

U večernjim satima učenicima prvog razreda uručeni su bonovi za nabavku školskih udžbenika, učenicima četvrtih razreda novčana sredstva kao potpora za sudjelovanje u školi u prirodi, učenicima sedmih razreda potpora za ekskurziju i najuspješnijima koji su školsku godinu završili s ocjenom 5,0 poklon bon u iznosu od 500,00 kuna za nabavku školskog pribora.

 

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.