Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Jeftin spin ili nova uvreda zdravom razumu”

Demantij HNS-a na izjavu sisačke gradonačelnice vezanu uz pješačku zonu

Demantij HNS-a na izjavu sisačke gradonačelnice vezanu uz pješačku zonu

Demantij Hrvatske narodne stranke – podružnice Sisak, na današnju izjavu sisačke gradonačelnice Kristine Ikić-Baniček o izmjeni dotrajale vodovodne i kanalizacijske infrastrukture na području buduće sisačke pješačke zone prenosimo u cijelosti:

 

Kako smo danas putem medija izviješteni,  sisačka gradonačelnica obišla je radove na području Kranjčevićeve i Radićeve gdje se realizira Projekt rekonstrukcije javnih gradskih prometnica u pješačku zonu. Bila je to prigoda za još jedan jeftini spin sisačke gradonačelnice ali i uvredu zdravom razumu Siščana i Siščanki, koji je imao za cilj zbuniti građane vezano uz izmjenu dotrajale vodovodne i kanalizacijske komunalne infrastrukture na područu izvođenja radova:

“Gradonačelnica je još dodala kako informacije o popločavanju preko stare infrastrukture nisu istinite, te kako će sve dotrajale vodovodne cijevi biti sanirane.”

Neupućenom Siščanu ili Siščanki ovo bi trebalo značiti da će se izmijeniti vodovodna infrastruktura. Znamo da to nije tako, a nisu zato izvršene ni nužne pretpostavke u Sisačkom vodovodu, niti usvojene relevantne odluke. Ovaj “vješti” spin u stvari znači da će se interventno i segmentarno mijenjati cijevi ako dođe do puknuća, što je zaista “teško“ za očekivati na cijevima starim sedamdesetak godina. Dakle upravo ono što smo naveli u ranijim tesktovima, da će se samo do povrata kredita 2032. godine, kojim se financira ovaj projekt, zbog lomova vodovodnih cijevi pješačka zona prekopavati preko 50 puta bazirano na povijesnim podacima, a biti će ih znatno više obzirom na starost cijevi. Sa druge strane u infrasturukturu spada i kanalizacija koja je još starija od vodovodne infrastrukture i o promjeni koje nema niti riječi.

Gospođo gradonačelnice, konačno dajte jednu suvislu izjavu jer polako smo umorni od vaših “pogodaka u sridu sa željama Siščana”. Jednostavno odgovorite da li će se tijekom radova provesti izmjena vodovodne i kanalizacijske mreže ili ne? Krajnje jednostavno pitanje. Siščanke i Siščani očekuju jednostavan odgovor a ne jeftine spinove. Bilo bi lijepo vidjeti i projekt istog zahvata, relevantne odluke i slično, no znam da previše tražim. Vaši bezimeni stručnjaci još nisu dovršili iste.

 

Vlado Andučić

predsjednik Hrvatske narodne stranke, podružnice Sisak


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.