Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Dožinky 2016.

…kulturna manifestacija Čeha u Hrvatskoj

...kulturna manifestacija Čeha u Hrvatskoj

U Međuriću jenu utorak, 12. srpnja najavljena  najveća manifestacija Čeha u Hrvatskoj –  Dožinky 2016. koja će se održati ovaj vikend u Međuriću i Kutini. U petak od 17:00 sati u Međuriću vas očekuje prikaz tradicionalne žetve, likovna izložba i folklorni program.

dož 2

U subotu u Kutini od 15:00 sati započinje bogat program: staročeški sajam i promenadni koncert u parku kestenova, likovna izložba u Galeriji, u 17:00 kreće velika žetvena povorka sa alegorijskim kolima (od Kolodvorske ul. preko Trga kralja Tomislava do trga), od 18:30 folklorni program u parku kestenova, a od 20:30 glavni svečani program na trgu i zabava do dugo u noć.

dož 3

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i supokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i Sisačko-moslavačke županije. Organizatori su Savez Čeha u Republici Hrvatskoj, Češka beseda Međurić i grad Kutina, a suorganizator Turistička zajednica grada Kutine. Pridružite nam se u Međuriću i Kutini i podržite preko 1000 sudionika programa iz Hrvatske, Češke i Poljske, na najvećoj kulturnoj manifestaciji češke manjine u Hrvatskoj, poručuju organizatori .

dož 4

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.