Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Zaslužili čestitke

Prijem za sisačke osnovnoškolce uspješne na državnim natjecanjima

Prijem za sisačke osnovnoškolce uspješne na državnim natjecanjima

„Ma nije bilo teško.Bilo je lako jer smo se dobro pripremili“, tako su uglavnom sisački osnovnoškolci koji su tijekom školske godine 2015/16. postigli vrijedne rezultate na državnim natjecanjima i smotrama,odgovarali danas na pitanje –  kako im je bilo na natjecanjima.

 

To pitanje postavila im je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja ih je, zajedno s njihovim mentorima,ugostila u sisačkoj Gradskoj vijećnici kako bi im čestitala na postignutim uspjesima.

 

P1160417

 

 

„Grad Sisak će nastaviti ulagati u poboljšanje uvjeta u školama“, obećala je gradonačelnica:

 

 

Među 34-ero učenika i učenica sisačkih osnovnih škola „Braće Bobetko“, „22.lipnja“, „Ivana Kukuljevića“, „Viktorovca“ i „Budaševa“ koji su osvajali jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz islamskog vjeronauka, modelarstva, tehničke kulture, astronomije, plivanja, literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva,bio je danas i Patrik Sladović, učenik 5.a razreda Osnovne škole „Braća Bobetko“ koji je na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, pod vodstvom mentorice Aseme Kurtović, osvojio prvo mjesto.

 

P1160426

 

 

Osim Patrika, zapažene rezultate na državnim natjecanjima i smotrama postigli su: Nejla Vilić  iz OŠ Braća Bobetko (mentorica Amila Škorić),iz OŠ Braća Ribar Ivan Muža i Martin Drčić (mentorica Marija Vrbanac) .Iz OŠ 22. lipnja devet je učenica osvojilo prvo mjesto na državnom prvenstvu u plivanju i to Nika Pancirov, Klara Ana Rafaj, Nola Brnad, Maja Sigur, Nika Trubelja, Nina Podrić, Mirna Podrić, Iskra Krnjaić i Ivana Roksandić (mentorica Alma Šopić). Također u plivanju, drugo mjesto na državnom natjecanju osvojili su učenici OŠ Viktorovac Ilan Vezmarović, Saša Čulić, Karlo Tomić, Petar Bodo Milaković, Leo Šimić, Gabrijel Cvanciger, Marko Vujnović, Otto Porcer i Antonio Silaj (mentorica Vedrana Šimić). Iz iste škole uspješne učenice su još i Petra Randić i Tia Sertić (mentorica Višnja Tadić) te Tanija Hafizović (mentorica Amila Škorić). Osnovnu škola Ivana Kukuljevića predstavljali su Juraj Debeljak (mentorica Ana Majić) i Gloria Vlašić (mentorica Ana Bošković). Odlične rezultate na Lidranu postigli su učenici OŠ Budaševo- Gušće-Topolovac  Nensi Perković, Leonarda Pavlenić, Nina Drakulić, Luka Tominac, Tea Perković, Dea Mesić, Karolina Kerkez i Matko Rom (mentorica Dubravka Granulić).

 

P1160421P1160424

P1160432P1160435

P1160439P1160440

P1160443P1160446

P1160451P1160403

 

Kao uspomenu na današnji susret s gradonačelnicom i pročelnikom gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goranom Grguračem, učenicima uspješnim na državnim natjecanjima na poklon su uručene knjige „Sveznadar“ autora Martina Zimmermana koji se u pisanju knjige vodio načelom „učenje mora biti radost i istinsko bogaćenje života“.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.