Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Zamjenik ministra poljoprivrede posjetio Sisačko-moslavačku županiju

Radni posjet Tugomira Majdaka

Radni posjet Tugomira Majdaka

Zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Tugomir Majdak jučer je posjetio Sisačko-moslavačku županiju. Nakon radnog sastanka sa županom Ivom Žinićem i njegovim zamjenikom Marinom Piletićem, u zgradi sjedišta Županije u Sisku, Majdak je, zajedno sa svojim domaćinima, obišao dva subjekta poljoprivredne proizvodnje, Poljoprivredni obrt Valentine Jakopović u Potoku i Vinariju Miklaužić u Popovači.

„Na radnom sastanku razgovarali smo o problemima koji muče našu županiju te na koji način bi Ministarstvo poljoprivrede, a i zamjenik osobno, mogao pomoći“, rekao je župan:

 

 

Očekivanja od Ministarstva su velika, dodao je župan:

 

 

„Sisačko-moslavačka županija je velika županija, ali i velika po svojim potencijalima prije svega u gospodarstvu i poljoprivredi“, rekao je Majdak:

 

 

Majdak je dodao kako Sisačko-moslavačka županija obiluje specifičnostima koje nude velike mogućnosti i poljoprivrednicima i svima onima koji se bave gospodarstvom. U iduća tri mjeseca Ministarstvo priprema nekoliko važnih natječaja za poljoprivrednike, a u završnoj fazi izrade je i novi pravilnik o provedbi Mjere 4. iz Programa ruralnog razvoja:

 

 

Jedno od gospodarstava koje svakako ima potencijal za razvoj u našoj županiji je i Vinarija Miklaužić, koja je kao obrt u proizvodnom smislu registrirana davne 1978. Marko Miklaužić, vlasnik vinarije:

 

 

Miklaužić je dodao kako u proizvodnji škrleta, autohtonoj sorti moslavačkog kraja, vidi budućnost jer upravo ovakve „male“ sorte pobuđuju interes stranaca. „Možemo biti konkurentni s onime čega nema puno na tržištu“, zaključio je Miklaužić.

 

DSCN1462 DSCN1465

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.