Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

“Sisački žrtvoslov Domovinskog rata 1991. – 1995.”

…svjedok istine o Domovinskom ratu

...svjedok istine o Domovinskom ratu

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Siska u sisačkom Hotelu Panonija organizirala je promociju knjige „SISAČKI ŽRTVOSLOV Domovinskog rata 1991.-1995.”, autora Snježane Pokorny i Đure Gajdeka.

Ružica Bakarić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Siska je istaknula kako je ideja o objavljivanju ove knjige potekla od Udruge i na nju su jako dugo čekali. „Nisam odustajala. Svako moje izvješće o radu Udruge, svake godine je bilo o Sisačkom žrtvoslovu i već me je bilo sram. Poduzela sam sve da uzmem stvari u svoje ruke i knjiga je ovdje.

ruza

Autor knjige Đuro Gajdek je istaknuo kako su knjigu pripremali dugih deset godina.”Objavljena u 800 primjeraka na 240 stranica.

đuro

Izdavanju knjige pomogao je i grad Sisak.

kristina

Ovaj Žrtvoslov svjedoči o vremenima ponosa i slave rekla je u svom obraćanju gradonačelnica Siska Kristina Ikić Banićek

Financijski je objavljivanje ove knjige pomogla i Sisačko-moslavačka županija, a župan Ivo Žinić je istaknuo kako je Sisak jedan od gradova koji je u Domovinskom ratu dao najveći doprinos.

ivo

„I po pitanju broja hrvatskih branitelja koji su bili uključeni u Domovinski rat, a i velike su žrtve dane za tu hrvatsku slobodu. Ovakva jedna knjiga je nešto što je dugo očekivano. 21 godinu od završetka rata, i naravno da su to vrlo osjetljive teme.


Kao izaslanik tehničkog ministra branitelja Tomislava Medveda, na predstavljanju knjige je bio Ivica Pandža Orkan. „Izuzetno sam počašćen pozivom ministra da budem izaslanik na predstavljanju ove knjige koja svjedoči istinu o Domovinskom ratu

U ime uređivačkog odbora nazočnima se obratio i Davor Smuđ.

davor

Predstavljanju knjige nazočili su predstavnici brojnih braniteljskih udruga, te građana Siska, Petrinje, Glline i drugih mjesta s područja naše županije.

 

obitelji

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.