Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Prve potpore za deset novih radnih mjesta

nove mogućnosti za ulagače

nove mogućnosti za ulagače

Grad Kutina temeljem programa poticanja zapošljavanja i novoga zapošljavanja potpisao je ugovore sa devet poduzetnika ukupno vrijednih 54.691,00 kuna. Osim tih potpora danas je dodijeljeno i 30.000,00 kn potpora za nastavak razvoja turističkih projekata kutinskih poduzetnika. To je nastavak dobre prakse poticanja poduzetništva koje je pojačano 2014. godine i temeljem kojega je poduzetnicima grada Kutine sa preko 3,2 milijuna kuna pomoći olakšano poslovanje.

Osim poticaja Grad Kutina je 156 poduzetnika oslobodio plaćanja spomeničke rente, snizio je cijenu zbrinjavanja otpada za 20% i otvorio je nove mogućnosti ulagačima.

Potpisivanjem sporazuma Grad Kutina je dodijelio bespovratna sredstava za poticanje novih zapošljavanja, odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu, te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti/zanimanja, poticanje dodatnog usavršavanja/dodatnog obrazovanja za određena zanimanja definirana zakonskim aktima, kao i kod poslodavaca koji imaju potrebu zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi te za ulaganja u projekte razvoja turističke infrastrukture – izgradnja, rekonstrukcija i  opremanje smještajnih kapaciteta i ostalih turističkih sadržaja za razne vrste turističkih usluga, te stvaranja uvjeta za razne vrste turizma (seoski, sportski i/ili kongresni turizam).

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.