Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski gradonačelnik u Španjolskoj

potpisivanje Zajedničke konvencije projektnih partnera

potpisivanje Zajedničke konvencije projektnih partnera

Zajedničku konvenciju svih projektnih partnera, Joint Conventiona, potpisat će u Španjolskoj u ime grada Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje. Konvencija će biti potpisana na prvom tzv. kick-off sastanku druge faze projekta AGRI-URBAN, odobrenog u sklopu programa Europske unije URBACT III, Mreže za planiranje,  u gradu Mollet del Valles (Barcelona), kojem će uz gradonačelnika sudjelovati Edisa Mašinović, viša stručna suradnica za koordinaciju projekata Grada Petrinje i Željka Tonković, stručna suradnica Petrinjske razvojne agencije.

Podsjećamo, cilj projekta je razvoj novih inovativnih modela poljoprivredno-prehrambene proizvodnje, veza urbanog i ruralnog radi povećanja zaposlenosti, odnosno stvaranja novih radnih mjesta, a potpisivanje Konvencije je bitno radi iskazivanja političke volje i ozbiljnog shvaćanja obveze provedbe projekta. Radi se o jednom od ukupno dvadeset odobrenih Urbact projekata koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta za svih jedanaest partnera je 750.000,00 eura, od čega je 50.000,00 eura za Petrinju. Osim Petrinje, kao jedinog grada iz Hrvatske, partneri su i gradovi iz Italije, Grčke, Španjolske, Portugala, Švedske, Belgije, Francuske, Latvije i Ujedinjenog Kraljevstva. Projekt će trajati 24 mjeseca tijekom kojih će se održati osam sastanaka te će svaki grad osnovati Urbact lokalnu grupu koja će, zajedničkim radom dionika lokalnog razvoja, raspravljati o stanju u projektnom sektoru, osmišljavati prijedloge za unaprjeđenje i razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora te stvaranje novih radnih mjesta.

Predložene mjere i prijedlozi budućih inicijativa te aktivnosti biti će sastavni dio strateškog dokumenta Integriranog akcijskog plana.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.