Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

“Onaj tko drži Komarevo, drži obranu grada Siska!”

Obilježena 25 obljetnica od osnivanja “57. SAMB-a Marijan Celjak”

Obilježena 25 obljetnica od osnivanja "57. SAMB-a Marijan Celjak"

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima u Komarevu , ove je subote, 25. lipnja započela obilježavanja 25 obljetnice od osnutka prve dragovoljačke postrojbe u Republici Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata.

kom3 kom2

U crkvi sv. Katarine služena je sveta misa.

kom12

Obilježavanje ovog značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti organizirala je UHDDR –a grada Siska.

kom10

Predsjednik Udruge Antun Pereković

O značaju ove postrojbe bojnik u miru, jedan od prvih članova zapovjedništva 57.samb-a Stjepan Kolarec

Grad Sisak i ove se godine uključio u organizaciju programa obilježavanja kao jedan od pokrovitelja uz Sisačko-moslavačku županiju i Ministarstvo branitelja. Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

kom11

Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić podsjetila je na žrtvu , te podsjetila da nikada ne smijemo zaboraviti obe koji su svoje živote ugradili u temelje Domovine

U prigodi obljetnice govorili su u ime domaćina  Vlado Brodarac, predsjednik TO UHDDR-a „Mato Barić“ Komarevo podsjetivši da je tijekom Domovinskog rata poginulo tridesetak pripadnika ove postrojbe, iz samog Komareva deset smrtno stradalih branitelja i dvije civilne žrtve.

kom9

Poginuli su i zapovjednici ove postrojbe Marija Celjak, Berislav Pavičić, Marijan Šokčević, Stjepan Grgac, te zapovjednik Komaarevačke satnije Mato Barić. Na povijest postrojbe podsjetio je pukovnik Željko Sklepić.

kom8

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupali su članovi FA Ivan Goran Kovačić Siska i KUD „Seljačka sloga“ Greda Sunjska. Uručene su i zahvalnice svima koji su pomogli organizaciji ove svečanosti, kao i donatorima koji su ovoj postrojbi  pomagali u najtežim ratnim godinama.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.