Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ministar poljoprivrede posjetio našu županiju

O stanju u Vladi :„Ništa nije uzdrmano, normalno radimo svoj posao“

O stanju u Vladi :„Ništa nije uzdrmano, normalno radimo svoj posao“

Ministar poljoprivrede Davor Romić posjetio je danas našu županiju.

Posjet je započeo u sjedištu Županije u Sisku, radnim sastankom sa županom Ivom Žinićem,njegovom zamjenicom Anitom Sinjeri Ibrišević i pročelnicom županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu,šumsko i vodno gospodarstvo Ljiljanom Križanić.

 

DSCN0901

 

„Drago mi je što je ministar poljoprivrede došao u posjet jednoj županiji koja glavne smjernice svog razvoja vidi upravo u poljoprivredi“, rekao je nakon sastanka župan Žinić, otkrivši o čemu je na sastanku bilo riječi.

 

 

 

DSCN0895

 

Raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, problemi u stočarstvu, pogotovo mljekarstvu, također su bile teme današnjeg sastanka.Nadalje…

 

 

Župan se nada kako će na nekom od sljedećih radnih sastanaka imati priliku s ministrom razgovarati i o problemima u šumarstvu, obrani od poplava te mogućnostima šljunčarenja u rijekama.

 

 

„Otvorili smo puno tema i za njih našli zajednička rješenja“, rekao je nakon sastanka  ministar poljoprivrede Davor Romić.

 

DSCN0902

 

 

„Danas se puno govori o odlasku mladih iz Hrvatske.Temelj naše zajedničke politike je zadržati mlade ljude u ruralnom prostoru“, kaže ministar.

 

 

„Cilj nam je da mali poljoprivredni proizvođači postanu veći kako bi se mogli natjecati u Programu ruralnog razvoja i za mjere kao što je mjera 4, kako bi ojačali i time potpomogli razvoj ruralnog prostora.

 

 

Ministar je najavio kako će se uskoro raspisivati natječaji za državno poljoprivredno zemljište.Što se pak isplate poljoprivrednih poticaja tiče,napominje:

 

 

„Vrata Ministarstva poljoprivrede su vam otvorena – otvoreni smo za suradnju za dobrobit poljoprivrede“, poručio je na kraju sastanka ministar Romić, koji je svoj boravak u našoj županiji nastavio posjetom Petrinji.Kao pozivnicu za ponovni posjet, župan Ivo Žinić uručio mu je monografiju Sisačko-moslavačke županije „Zeleno – plava zipka Hrvatske“.

 

DSCN0904 

 

Novinari su ministra danas zamolili i da prokomentira trenutačnu neizvjesnu situaciju u Vladi RH.

 

 

U pratnji ministra danas su bili i saborska zastupnica Jasna Matulić te pomoćnik ministra Krunoslav Karalić.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.