Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Marin Piletić: Gradonačelniče, pozivam Vas da ne dirate u svetost obitelji i doma!

GO HDZ-a Novska

GO HDZ-a Novska

Učestali istupi u gradskim medijima gradonačelnika Novske i njegovi žestoki napadi na pojedince i članove njihovih obitelji bili su razlog tiskovne konferencije koju je sazvao Marin Piletić, predsjednik GO HDZ Novska.

Kako je naveo, građani u zadnje vrijeme u eteru Radio postaje Novska često mogu slušati ili  čitati na stranicama Novljanskog vjesnika, kako se gradonačelnik Vlado Klasan „iživljava nad pojedincima i njihovim obiteljima, a sve koji imalo kritički progovore o njegovom radu naziva „širiteljima govora mržnje“ i obračunava sa svojim neistomišljenicima.

– Udbaškim metodama po cijele dane prati tko što na društvenim mrežama laika, što objavljuje i piše. Odlazi i u domove pojedincima i u konfuznoj atmosferi prijeti situacijom na poslu, ako se ne ispričaju i obrišu napisano ili ne učine ono što on od njih zahtijeva.

Nije normalno da gradonačelnik predstavnike braniteljskih udruga naziva „šakom jada“, da više puta laže da „policija postupa po službenoj dužnosti“, proziva djecu hrvatskih branitelja kada štite svoje majke. Bili držao lekcije djeci branitelja da su njihovi očevi živi?

Iz kulise svega dogovara sam sebi intervjue, doslovce postavlja se kao urednik emisija koje se puštaju na RPN-u u kojima kleveće i blati čitave obitelji. Molim i pozivam Vladu Klasana da se okane spominjanja djece, majki, supruga, roditelja i braće. Pozivam ga da ne dira u svetost obitelji i doma, rekao je Piletić.

Piletić kaže kako je gradonačelnik otišao tako daleko da optužuje pojedine dragovoljce i hrvatske branitelje za pokušaj likvidacije, lažno optužuje vodstvo HDZ- a da ga vrijeđa, a istovremeno ne odgovora na argumente i pitanja te izbjegava sučeljavanje.

– Takvo što nije zabilježeno u demokratskom sustavu u proteklih 25 godina. Gradonačelnik dođe na skupštinu roditelja poginulih hrvatskih  branitelja, izgovori laži, a onda se pravi da je žrtva jer je netko rekao istinu. Poslije naziva predsjednicu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, i nudi joj sredstva za rad ako povuče ranije danu izjavu o suradnji Udruge i Grada. To je najobičnija ucjena! Može li ta majka prodati uspomenu na svog sina za sitne novce koje nudi gradonačelnik, zapitao je Marin Piletić.

Ističe kako je to „kazneno djelo ucjene“ te se nada da će policija ispitati taj slučaj i pokrenuti postupak po „službenoj dužnosti“.

Kaže i kako gradonačelnik Vlado Klasan nije našao vremena odgovoriti organizatorima humanitarnog koncerta za obnovu vodotornja u Vukovaru ali da ima vremena sastajati se s osumnjičenom bivšom županicoma Marinom Lovrić Merzel i ugovarati s njom poslove za jednu osiguravajuću kuća koju ona zastupa.

– I to je razlog za provjeru nadležnih ustanova, rekao je na tiskovnoj Marin Piletić, predsjednik GO HDZ Novska.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.