Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Aktivan život i u „zlatnoj dobi“

U Petrinji 21. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika SMŽ

U Petrinji 21. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika SMŽ

U Hrvatskom domu u Petrinji danas su održani 21. susreti kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika naše županije.Organizirala ih je Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom umirovljenika Petrinja.

 

DSCN0801

 

Predsjednik županijske Matice koji je ujedno i član Izvršnog odbora Matice umirovljenika Hrvatske, Zvonimir Žlof o tradiciji ovih susreta kaže:

 

DSCN0824

 

 

Matica umirovljenika naše županije okuplja oko četiri tisuće članova.

Početkom listopada, najavio je Žlof,organizirat će i svoje tradicionalne sportske susrete, jer kako kaže,važno je ostati aktivan i u zreloj dobi.

 

 

U organizaciji 21.susreta kulturno-umjetničkog stvaralaštva, Matici su kao pokrovitelji pomogli Sisačko-moslavačka Županija i ovogodišnji domaćin Grad Petrinja.

 

Predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić:

 

DSCN0830

 

 

Po dobnoj strukturi stanovništva, mi smo jedna od „najstarijih“ županija u Hrvatskoj, podsjeća predsjednica Županijske skupštine.“Imamo velik broj umirovljenika i o njima zaista trebamo skrbiti“:

 

 

Domaćin kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika naše županije svake je godine neki drugi grad.Ove godine bila je to Petrinja.Voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti Izabela Žilić kaže kako Grad ima dobru suradnju s umirovljenicima o čemu svjedoče i različiti projekti koje provode.

 

DSCN0818

 

 

„Puno radimo i na izvaninstitucionalnoj skrbi za starije osobe“,dodaje Žilić:

 

 

„U Petrinji, umirovljenici su brojčano vrlo značajan dio populacije i važno je dobro se skrbiti o njima,jer jednog dana i sami ćemo biti na njihovom mjestu“, zaključila je Žilić.

 

Današnji susret kulturno-umjetničkog stvaralaštva umirovljenika naše županije okupio je u Petrinji 13 umirovljeničkih udruga s oko dvjesto članova.

 

Susrete su svojim nastupom otvorili članovi MVA Petrinjski slavulji.U nastavku programa koji je vodio umirovljeni petrinjski novinar Antun Petračić, na pozornici su se pjesmom, plesom i igokazima predstavili članovi umirovljeničkih udruga Iz Petrinje,Siska, Gline,Kutine,Popovače, Lekenika, Jasenovca, Lipovljana,Dvora…

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.