Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan Žinić: Sustav Županija ne treba ukidati!

Nužna je fiskalna i funkcionalna decentralizacija

Nužna je fiskalna i funkcionalna decentralizacija

Hrvatski model županija je najbolji mogući model i zato ga ne treba mijenjati, zaključak je to danas održanog sastanka između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, župana 20 županija, gradonačelnika Zagreba, ministra regionalnog razvoja i EU fondova i pomoćnika ministrice uprave.

Na sastanku je predsjednica istaknula kako regionalizacija, odnosno okrupnjivanje ne bi bilo dobro za Hrvatsku jer bi ona dovela do destabilizacije države i nedostatnog regionalnog razvoja. S njenim stavovima složio se i Sisačko- moslavački župan, Ivo Žinić:

 

 

Jedna od tema sastanka bila je i nephodna racionalizacija županijskg sustava. U vezi tog pitanja, sudionici su pokazali otvorenost za razgovore, pa su tako pozvali na širu javnu raspravu. Ukidanje Županija ne, ali decentralizacija, funkcionalna i fiskalna da, poručio je župan Žinić složivši se tako s većinom prisutnih:

 

 

Župan je također iskazao zadovoljstvo aktivnim pristupom predsjednice u vezi najavljenih promjena teritorijalnog ustroja Hrvatske jer, podsjeća, dosad niti jedan predsjednik nije organizirao ovakav sastanak sa županima hrvatskih županija na kojemu se i njihov glas mogao čuti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.