Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Poljana Lekenička obilježila dan svog zaštitnika, Sv. Florijana

Proslavu je ove godine uveličala vatrogasna karavana

Proslavu je ove godine uveličala vatrogasna karavana

Mještani Poljane Lekeničke danas su obilježili dan svog zaštitnika Sv. Florijana. Bogat program koji su priredili domaćini sastojao se od svete mise, kulturno- umjetničkog programa te po prvi put organizirane vatrogasne karavane.

Organizator proslave tradicionalno je KUD „Sveti Florijan“. Društvo djeluje od 2006. godine, ima 15 članova organiziranih u pjevačku sekciju koja svojim radom nastoji očuvati pjesme turopoljskog kraja. Maja Rožanković, članica KUD „Sveti Florijan“:

 

 

P1150922

 

Ove godine obilježavanje su uveličali i vatrogasci općine Lekenik i to karavanom koja je od ranih jutarnjih sati obilazila cijelo područje općine Lekenik. Sedam vozila iz svakog od šest DVD-a koliko ih u svom sastavu broji Vatrogasna zajednica Općine Lekenik svoj je put u današnjoj karavani započelo u Lekeniku, a završilo u Poljani Lekeničkoj. Zašto su se ove godine odazvali pozivu domaćina i uveličali obilježavanje Sv. Florijana, objasnio je Zvonko Rožić, predsjednik Vatogasne zajednice Općine Lekenik:

 

 

P1150920

 

Mještane je ove godine posebno razveselio dolazak Sisačko- moslavačkog župana Ive Žinića. Kako sam kaže, ovo je malo mjesto i mještanima obilježavanje bitnih dana predstavlja bitan događaj. „To je jedna od mojih obaveza koju ću nastaviti ispunjavati“, poručio je župan Žinić:

 

 

Da će se veza između vatrogasaca i mještana Poljane Lekeničke nastaviti i nakon današnje karavane, dokazuje i DVD Poljane Lekeničke čija bi procedura osnivanja uskoro trebala biti dovršena. Karavana je zasigurno bila lijep uvod u taj, nadamo se, dugovječan, odnos.

 

P1150929

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.