Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Otvoreno pismo zastupnika Vasića županu Žiniću

Poziv na zajedničko lobiranje za nastavak izgradnje Središnjeg paviljona

Poziv na zajedničko lobiranje za nastavak izgradnje Središnjeg paviljona

Saborski zastupnik i čelnik županijskog SDP-a, Zoran Vasić uputio je otvoreno pismo županu Ivi Žiniću vezano uz Središnji paviljon sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”:

 

„Poštovani gospodine župane Žinić,

obzirom na veliki interes, ali istovremeno i zabrinutost naših sugrađanki i sugrađana, koju je izazvala odluka o zaustavljanju projekta izgradnje središnjeg paviljona Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku, obraćam Vam se kao saborski zastupnik, koji u Hrvatskom saboru zastupa interesa  Siska i Sisačko-moslavačke županije, da zajednički reagiramo i od Ministarstva zdravlja zatražimo konkretan odgovor i stav o budućnosti sisačke Opće bolnice.
Smatram da ovo nije politička tema i da ovdje nema mjesta podjelama, jer bolest ne pita za političku opciju i medicinsku pomoć trebaju svi, te da nam je svima na prvom mjestu interes građana i osiguravanje adekvatne zdravstvene skrbi.
Kao saborski zastupnik, ali i stanovnik Siska zabrinut sam za mogućnost da zaustavljanjem ovog projekta izgradnje središnjeg paviljona sisačka Opća bolnica ne postane samo ustanova za hitni prijem koja će pacijente u budućnosti samo transferirati prema većim zdravstvenim centrima. Obzirom na sve navedeno, prije nekoliko sam dana ministru zdravlja doc. dr. sc. Dariu Nakiću postavio zastupničko pitanje vezano za budućnost sisačke Opće bolnice i ovog projekta, te na isto čekam odgovor.

Prateći Vaše istupe unazad nekoliko dana uvidio sam da ste i sami svjesni važnosti koju središnji paviljon ima za sisačku Opću bolnicu, ali i za sve građanke i građane ove županije, te da ste opciju revidiranja projekta odbacili, čak i po cijenu suprotstavljanja vašem stranačkom kolegi  ministru Nakiću. Na tom tragu, te u dobroj namjeri i bez želje za politiziranjem, slobodan sam predložiti Vam da već sutra zajedno lobiramo u Hrvatskom saboru, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU i pokažemo da smo u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji jedinstveni oko nastavka provođenja projekta izgradnje središnjeg paviljona, bez obrzira na različite političke opcije. Da tražimo konretne odgovore i  da se zauzmemo za budućnost sisačke Opće bolnice, ali rekao bi, i opstanak ovog našeg kraja jer bez dobre i opremljene bolnice i adekvatne zdravstvene zaštite, kome će Sisak i Sisačko-moslavačka županija biti privlačni za život i ostanak na ovim područjima.
S tim u vezi predlažem Vam da na 17. sjednici Županijske skupštine u utorak 10. svibnja 2016. godine u Hrvatskoj Kostajnici kao prvu točku dnevnog reda uvrstite informacije o stanju u sisačkoj Općoj bolnici vezane za izgradnju središnjeg paviljona, te da građanima iznesete konkretne i vjerodostojne informacije. Smatram da je to itekako potrebno obzirom na izjave iz Ministarstva zdravlja koje su oprečne s Vašim priopćenjem, ali i obzirom na sve što se zadnjih dana piše u medijima i na društvenim mrežama.

Srdačno Vas pozdravljam u nadi da ćete prepoznati moju dobru namjeru te da se bez obzira na politčke opcije i stranačke boje zajedno založimo za dobro svih građanki i građana Sisačko-moslavačke županije  i za adekvatnu zdravstvenu zaštitu koju oni zaslužuju. Pogotovo u jednoj županiji koja je stradala u Domovinskom ratu, koja ima brojnu braniteljsku populaciju sa zdravstvenim problemima, velika područja posebne državne skrbi u kojima prevladava staračko stanovništvo koje treba zdravstvenu skrb i kojemu nije opcija odlazak na liječenje u Zagreb ili neki drugi centar. Vjerujte da će građani to znati cijeniti“, stoji u otvorenom pismu Zorana Vasića.


 Foto: Marko Prpić/PIXSELL


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.