Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana “Velika proljetna utrka puževa”

oboreni svi dosadašnji rekordi

oboreni svi dosadašnji rekordi

U utorak, 10. svibnja 2016. godine, u Dječjem je odjelu Knjižnice održana već tradicionalna Velika proljetna utrka puževa. Ovaj zanimljivi događaj ima dugu povijest pa se nakon prve utrke održane 1997. godine i povremenih utrka u međuvremenu,  od 2005. godine redovito održavaju svake godine u proljeće. Na ovogodišnjoj je utrci sudjelovalo čak 15 natjecatelja iz 10 različitih sisačkih kvartova i prigradskih naselja.

IMG_5585

Slavni je pobjednik, puž Slavko iz centra grada, oborio sve dosadašnje rekorde u svladavanju staze od 100 cm te tako s vremenom od samo devet minuta i pedeset i četiri sekunde ušao u povijest ovoga natjecanja. Djevojčice koje su Slavka sasvim slučajno povele na ovo natjecanje, Leticija Ogulinec i Dorotea Kovačević, nisu krile svoje oduševljenje!  Drugoplasirani puž Tvrtko vlasnice Lee Dujmić i trećeplasirana pužica Franka vlasnice Barbare Srećković predstavljali su gradske kvartove Vrbinu i Trg.

IMG_5590

Pobjednik je osvojio glavicu zelene salate koju je donirala gospođa Mila sa sisačke tržnice.  Nakon natjecanja, kao i svake godine, puževi su vraćeni u prirodu kako bi se odmorili od velikoga napora. „Sljedeće godine slavimo dvadeset godina ovoga veselog i nesvakidašnjega događanja u Dječjem odjelu Knjižnice pa ga planiramo održati na Sisačkom sajmu cvijeća kako bi ga što više djece i odraslih posjetilo“, rekla je knjižničarka Nataša Bujas, idejna začetnica ovoga sisačkom natjecanja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.