Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana IX. Županijska izložba stoke

Šampionsko grlo izložbe je krava Saffra

Šampionsko grlo izložbe je krava Saffra

Nakon dvije godine stanke, danas se u Popovači održala IX. Županijska izložba stoke. Organizatori izložbe bili su Grad Popovača, Hrvatska poljoprivredna agencija, Udruga stočara i ratara „Seosko gospodarstvo“ Popovača, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Središnji savez udruga uzgajivača konja hrvatski posavac te Konjogojska udruga Moslavina.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovalo je 40 izlagača sa ukupno 80 grla stoke koja su ocjenjivana i nagrađena u kategorijama govedarstva i konjogojstva. Za ostvareno prvo mjesto osigurana je nagrada od 500,00 kn, drugo mjesto 300,00 kn i za treće mjesto 200,00 kuna.

DSCN0147 DSCN0160

Za šampionsko grlo izložbe proglašena je krava Saffra simentalske pasmine vlasnika Tomislava Lipovca iz Novog Sela Palanječkog:

 

 

Manifestaciji je nazočila i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir koja je navela neke od problema s kojima se suočavaju hrvatski poljoprivrednici:

 

 

Ovakve izložbe važne su za poljoprivrednike:

 

 

Dalibor Janda, voditelj Službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, istaknuo je da Ministarstvo, uz postojeće mjere, donosi i dodatne nove mjere za potporu ruralnog razvoja:

 

 

DSCN0168 DSCN0166

„Imamo izuzetne geografske i klimatske preduvjete da se poljoprivredna proizvodnja kod nas razvija i širi i nikako nije dobro da se dovodi u pitanje njena opstojnost“, naglasila je zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri-Ibrišević i također ukazala na ozbiljne probleme s kojima se poljoprivrednici u Hrvatskoj susreću:

 

 

„Sisačko-moslavačka županija pomaže putem poticaja koje daje u stočarskoj proizvodnji“:

 

 

Važnost ovakve manifestacije istaknuo je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače, i rekao kako se uz izložbu stoke reklamira i proizvodnja te prate trendovi u razvoju stočarstva na području županije i čitave Hrvatske :

 

 

Uz dodjelu priznanja najboljim uzgajivačima, održan je i kulturno-umjetnički program, revijalna izložba autohtonih pasmina goveda, ovaca, svinja, peradi, ptica, kunića, konja pasmine pony, revija lovačkih pasa sa demonstracijom kinološkog sporta agilitya te tradicionalno natjecanje konja u vuči klada i bambino kup.

DSCN0175 DSCN0145

DSCN0163 DSCN0123

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.