Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Obilježavanje 24. Svjetskog dana sporta u Sisku

Manifestacija sporta i sportske rekreacije

Manifestacija sporta i sportske rekreacije

Danas se diljem svijeta obilježava 24. Svjetski dan sporta u organizaciji TAFISA-e svjetskog poretka „Sport za sve“, koji je udružen u Međunarodni olimpijski odbor.

Svjetski dan sporta, koji se u svijetu naziva i Dan izazova (World Challenge Day) najveća je svjetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi različitih država natječu u tome tko će atraktivnijim programom privući što veći broj sudionika u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Grad Sisak, po 19. put, uz suglasnost Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, predstavljat će zajedno sa Malim Lošinjem Republiku Hrvatsku u međunarodnoj konkurenciji programom kojim će se obilježiti 24. Svjetski dan sporta. Ovogodišnji gradovi partneri su izraelski Kafar Saba i poljski grad Olecko.

Program obilježavanja ove manifestacije započeo je svečanim otvaranjem ispred Gradskog bazena u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Siska te u suradnji s Domom kulture KKV i Udrugom za djecu i mlade Novi svijet.

DS 028 DS 020

DS 014 DS 007

Cilj obilježavanja Svjetskog dana sporta je promovirati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života. „TAFISA je pokrenula ovu akciju upravo s namjerom da se svi građani što više uključe u tjelesne aktivnosti“, istaknuo je Ivan Lovreković, potpredsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“:

 

 

Naglasio je i da sportske aktivnosti u različitoj životnoj dobi imaju različitu funkciju:

 

 

U sklopu otvorenja izvedeni su pokazni treninzi sisačkih sportskih klubova, a među ostalima predstavio se i Hrvački klub Sisak. Goran Plavec, trener kluba:

 

 

Marko Krička, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Siska i zamjenik gradonačelnice, zahvalio je svima koji sudjeluju u obilježavanju ove manifestacije:

 

 

DS 038 DS 004

Obilježavanje svjetskog dana sporta završit će tradicionalnom Uličnom utrkom u organizaciji Udruge kineziologa grada Siska i Školskog sportskog saveza grada Siska. Utrku je najavio Goran Plavec, ujedno i predsjednik sisačke Udruge kineziologa:

 

 

Utrka počinje u 18 sati ispred Gradske vijećnice.

 

Foto: Donat Rogić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.