Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Narodnjaci se pripremaju za izbore: Vrdoljak obišao Županijsku organizaciju HNS-LD-a

Podsjetio je i na odnos bivše vlade prema Petrokemiji i Rafineriji

Podsjetio je i na odnos bivše vlade prema Petrokemiji i Rafineriji

U sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-LD-a, predsjednik stranke, Ivan Vrdoljak danas je posjetio Sisak gdje se susreo sa županijskim vodstvom stranke. Predsjednik Sisačko- moslavačke organizacije HNS-LD-a, Ivan Nekvapil, uvjeren je kako će ovaj sastanak rezultirati korisnim i prihvatljivim smjernicama za nadolazeće lokalne izbore. Također se osvrnuo i na one posljednje, najbolje dosad za tu stranku:

 

 

Sastanci, na kojima uz čelnike sudjeluju i saborski zastupnici stranke, radnog su karaktera i zamišljeni su kao forumska razmjena savjeta i priprema politika s kojima će nastupiti na sljedećim izborima. Ivan Vrdoljak, predsjednik stranke istaknuo je kako je HNS-LD stranka koja je ove godine u hrvatsku politiku unijela jednu novinu:

 

 

Podijeliti iskustva najboljih hrvatskih župana, a to su oni HNS-ovi, nastavio je Vrdoljak, s ostatkom naše organizaicije kako bismo i građanima drugih županija omogućili iste rezultate:

 

 

Do kraja lipnja, Vrdoljak će obići sve županijske organizacije te će se susresti s njihovim vodstvom, ali i običnim članovima stranke. Vrhunac svih tih aktivnosti trebao bi rezultirati i skorim povratkom na vlast i na nacionalnoj razini:

 

 

Kao potencijalne koalicijske partnere Vrdoljak je označio one koji se u svom političkom nastupu neće voditi populizmom, čija politika neće ugrožavati temeljne ljudske, ali ni poduzetničke slobode:

 

 

Vrdoljak se osvrnuo i na ponašanje aktualne vlade prema značajnim gospodarskim subjektima u Sisačko- moslavačkoj županiji. Kutinsku Petrokemiju bivša je vlada ostavila s pozitivnom nulom, naglasio je Vrdoljak. No, što učiniti s njom u drugoj fazi restrukturiranja, aktualna vlada, očito još uvijek ne zna. Sisačka rafinerija prije dvije godine trebala je biti zatvorena, što je opcija koju je predlagao mađarski MOL. Mi to nismo dozvolili te je prošle godine rafinerija je poslovala u plusu. Hoće li se takvo stanje održati ili će rafinerije u Hrvatskoj biti zatvorene, mi ne znamo jer vlada ne radi svoj posao, zaključio je Vrdoljak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.