Danas se na sisačkoj šetnici Slave Striegla održala završna manifestacija u sklopu komponente II. Nacionalnog preventivnog Projekta „Zdrav za 5″.

Projekt već četiri godine zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u organizaciji regionalnih partnera, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša i Zavoda za javno zdravstvo, Sisačko-moslavačke županije.

Vanjski partneri projekta koji su sudjelovali na današnjoj manifestaciji bili su Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Javna ustanova za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, Auto klub Sisak, Hrvatski centar za razminiranje, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak, Hrvatska gorska služba za spašavanje, Ronilački klub Sisak, Kajak i kanu klub Kupa Petrinja, Airsoft klub Petrinja,  Bodocentar Sisak, Turistička zajednica Grada Siska i Gradska tržnica Sisak.

U I. komponenti ovog preventivnog Projekta bilo je obuhvaćeno 3165 učenika osmih razreda osnovnih škola te prvih i drugih razreda srednjih škola. Ciljevi provedenih programa bili su prevencija ovisnosti te ukazivanje mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću te usmjeravanje učenika na zdrav život i očuvanje prirode.

 

IMG_0067 IMG_0053

IMG_0013

 

 

Koji je bio cilj II. komponente projekta otkrio nam je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić:

 

 

„Mladi danas ne žive zdravo“, izrazila je zabrinutost zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević i pohvalila aktivnosti projekta:

 

 

Zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička istaknuo je važnost ove akcije:

 

 

Posjetitelji su danas mogli pogledati prezentaciju rukotvorina i učenika osnovnih i srednjih škola obuhvaćenih Projektom, modnu reviju s vlastitim kreacijama izrađenim od prirodnih i reciklažnih materijala, prezentacije vježbi ekipa hitnih službi, izložbeni prostor solarnih vozila  učenika Tehničke škole Sisak, a policijski službenici i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje prikazali su improvizirano minsko polje i upoznali posjetitelje s opasnostima  od minsko-eksplozivnih sredstava.

Na kraju programa svima nazočnima je odaslana osnovna poruka Projekta:

NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST.

Nacionalni preventivni projekt „Zdrav za 5“
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar