Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Korak prema samostalnosti petrinjske Pulmologije

Jednoglasna odluka županijskih vijećnika

Jednoglasna odluka županijskih vijećnika

Na jučerašnjoj,17.sjednici Županijske skupštine održanoj u Hrvatskoj Kostajnici jednoglasno je usvojena odluka o pokretanju aktivnosti za izdvajanje Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi na lokaciji u Petrinji iz sastava Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak radi osnivanja samostalne zdravstvene ustanove za plućne bolesti u Petrinji.

 

Prijedlog odluke obrazložio je župan Ivo Žinić:

 

 

„Nakon Domovinskog rata specijalna bolnica u Petrinji nije uspjela zaživjeti jer nije bilo političke volje“, rekao je župan.

 

 

„Naš Odjel za plućne bolesti u Petrinji radi jako dobro.Imamo dobre stručnjake i možemo reći – prosječnu opremu za osnivanje ovakve bolnice“.

 

 

„To je djelomice odraz načina života u ovom području i odraz trenutačnog stanja jer znamo da su plućne bolesti raširenije na područjima u kojima vlada neimaština. Ako nemamo kvalitetnu ishranu, smještaj i ostale uvjete za norlaman život, onda je na tim područjima i pojava bolesti daleko veća.Ono što možemo reći je da su liječnici koji liječe naše bolesnike vrlo kvalitetni“,kazao je župan Žinić.

Inicijativa za izdvajanje petrinjskog Odjela pulmologije iz sastava sisačke Opće bolnice i osnivanje Specijalne bolnice, krenula je,kaže,od koalicijskih partnera iz HSS-a: Marijane Petir i dr.Miroslava Petračića.Napominje doduše kako bi u svezi ove odluke moglo biti poteškoća s Ministarstvom zdravlja.

 

 

Većina županijskih vijećnika koji su se javili za raspravu podržala je prijedlog da se petrinjska Pulmologija izdvoji iz sisačke Opće bolnice i da se osnuje samostalna zdravstvena ustanova.Ipak,vijećnika Mladena Novaka iz OraH-a zanimalo je koliko će sve to Županiju koštati?

 

 

Pojašnjenje je dala predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

 

 

Taj prvi korak na jučerašnjoj je sjednici Županijske skupštine učinjen- odluka o pokretanju aktivnosti za izdvajanje Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi na lokaciji u Petrinji iz sastava Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak radi osnivanja samostalne zdravstvene ustanove za plućne bolesti u Petrinji prihvaćena je jednoglasno.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.