Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Dumbović o DUUDI-jevom natječaju: Sustavno se ne uvažavaju interesi Petrinje

Natječaj je nerealan i njime se ponovno sprječava razvoj Petrinje

Natječaj je nerealan i njime se ponovno sprječava razvoj Petrinje

U petrinjskoj Maloj vijećnici gradonačelnik Petrinje osvrnuo se na nedavno objavljen Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH. Ovo je drugi, ponovljeni natječaj na kojem Državni ured za upravljanje imovinom na prodaju nudi ukupno 27 objekata, odnosno parcela na području Grada Petrinje. Ponuđenom cijenom, ali i odnosom središnje države prema Petrinji gradonačelnik je iznimno razočaran jer, kako kaže, država sustavno ne mari za područje koje bi trebalo biti područje od posebne državne skrbi:

 

 

Prvi je javni poziv objavljen prošle godine. Na tada objavljenom natječaju objekti u vlasništvu države nudili su se na prodaju pod neprihvatljivim cijenama, naglasio je Dumbović. Kao primjer nerealnog odnosa prema Petrinji naveo je objekt u Malinovoj ulici čiji su prostori devastirani, iako se radi o kvadratima koji imaju potencijal poslovne iskoristivosti:

 

 

P5040009

 

Prije nekoliko dana objavljen je novi natječaj za isti taj objekt s istom ponuđenom  cijenom:

 

 

Grad Petrinja je od Državnog ureda za upravljenje imovinom tražio 27 objekata koji već godinama stoje neiskorišteni i čija je neupotreba dovela i do onemogućavanja gospodarskog razvoja, ali i društvenog života, nastavio je Dumbović:

 

 

Natječaj koji je trenutno u tijeku neće privući potencijalne investitore, poručio je Dumbović:

 

 

Na kraju je još jednom pozvao odgovorne u Zagrebu da počnu i prema ovom području pokazivati jednaki odnos i tako pomognu Petrinji i njenim građanima da gospodarski i na sve druge načine napreduju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.