Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija investira 80 milijuna kn u solarnu elektranu u Martinskoj Vesi

Na površini od 15 hektara proizvodit će se 8 MW električne energije

Na površini od 15 hektara proizvodit će se 8 MW električne energije

U poslovnoj zoni Mahovo u općini Martinska Ves za potrebe Sisačko- moslavačke županije uskoro bi se trebala izgraditi fotonaponska solarna elektrana. Ideja za projekt solarne elektrane pojavila se još prije pola godine kada su vodeći ljudi Županije uvidjeli da troškovi energije za 200-tinjak objekata u vlasništvu Županije godišnje iznose gotovo deset milijuna kuna. „

Odlučili smo to promijeniti izgradnjom elektrane čija se vrijednost procjenjuje na oko 80 milijuna kuna, kaže Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Vjerujemo da ćemo dio sredstava uspjeti osigurati iz fondova Europske unije, dio iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a mi bi u županijskom proračunu osigurali 500 tisuća eura, najavio je župan:

 

 

P1140812

 

Prije obilaska lokacije buduće elektrane, u prostoru Općine Martinska Ves održan je radni sastanak načelnika Općine, župana i konzultanata:

 

 

Proces izgradnje elektrane trajat će oko dvije i pol godine, a provodit će se u dvije faze. U prvoj fazi koja bi trebala trajati od 3 do 6 mjeseci izraditi će se studija izvodljivosti i izrada idejnog projekta nakon čega bi započeli i građevinski radovi, otkriva Siniša Marijan, predsjednik uprave Končar instituta, konzultanta u projektu:

 

 

P1140817

 

Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves ne dvoji oko koristi ove investicije za Općinu:

 

 

Nakon studije izvodljivosti, a imajući u vidu ekonomske, tehničke i prostorne parametre znat će se optimalna količina električne energije koju će proizvoditi solarna elektrana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.