Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak je veliko gradilište – gradonačelnica obišla trenutne i najavila nove radove!

U tijeku je izgradnja nekoliko parkirališta diljem grada.

U tijeku je izgradnja nekoliko parkirališta diljem grada.

S dolaskom lijepog vremena najave sisačke gradske vlasti o brojnim investicijama koje bi naš grad trebale učiniti ugodnijim mjestom za život postaju stvarnost. Sisak je trenutno veliko gradilište. Grade se nove ceste, uređuju zelene površine, adaptiraju se postojeći sportsko-rekreacijski sadržaji, a provode se i neki potpuno novi projekti.

Kako bi se uvjerila da će rokovi izgradnje biti ispoštovani, radove je danas obišla gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček.

Obilazak je gradonačelnica započela u Ulici Antuna Augustinčića u kojoj je izgrađena kompletna prometna infrastruktura ulice te je napravljena i rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže i kućnih priključaka.

 

 

P1140862

 

U četvrti Zeleni brijeg ostalo je još puno posla oko uređenja cestovne infrastrukture. Unatoč godinama neulaganja, Ikić Baniček ustrajna je u namjeri da ova gradska četvrt postane jedna od izgrađenijih i uređenijih četvrti za život u gradu Sisku. Lonjska ulica, Ulica Slave Raškaj i Podravska ulica sljedeće se na redu za uređenje. Upravo potrebu nastavka radova ističe i Adelina Ivković, predsjednica Gradske četvrti Zeleni brijeg:

 

 

P1140872

 

Građani ulice u kojoj se nalazi oko 30 kuća oduševljeni su napravljenim poslom. Kako kažu, radovi su napravljeni kvalitetno i po mjeri čovjeka. Mladen Peh, stanar ulice A. Augustinčića:

 

 

P1140864

 

Radovi vrijednosti milijun i 150 tisuća kuna odvijaju se i na na parkiralištu kod bivše komande. Podzemne instalacije su uvedene, izgradnja betonske galanterije je započeta, dok još preostaje napraviti spoj odvodnje na glavni odvodni kolektor te završno opločenje i asfaltiranje. Dovršetak radova očekuje se tijekom svibnja kada će se otvoriti 44 parkirna mjesta i 3 mjesta za invalide čime će dolazak Siščana na tržnicu biti znatno olakšan, istaknula je Ikić Baniček:

 

 

Parkirališta se uređuju i u ulici Antuna Branka Šimića gdje se izvode radovi u vrijednosti od 720 tisuća kuna, a nakon kojih će biti otvoreno 77 parkirališnih mjesta. U visokoj fazi projektnog dovršetka su i parkirališta u Frankopanskoj ulici, Odranskoj, u ulici Gustava Krkleca te Meštrovićevoj.

 

 

Osim radova na cestovnoj infrastrukturi, gradonačelnica je obišla i radove na sportskim te rekreacijskim sadržajima.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.