Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Potpisan sporazum o jamstvima za izvršavanje prava lova između Županije i Hrvatskog lovačkog saveza

U Sisačko- moslavačkoj županiji registrirano je oko 2650 lovaca

U Sisačko- moslavačkoj županiji registrirano je oko 2650 lovaca

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak potpisali su danas Sporazum o jamstvima za izvršavanje prava lova između Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskog lovačkog saveza. Za županiju u kojoj postoji 36 lovišta kojima upravlja Županija i 30 lovačkih udruga s aktivnih 2650 lovaca, ovo je jako važan Sporazum, rekao je župan Ivo Žinić prilikom potpisivanja sporazuma:

 

 

P1150221

 

Župan se osvrnuo i na položaj lovačkih udruga u Sisačko- moslavačkoj županiji rekavši kako su u posljednjih godinu dana zbog ponašanja Ministarstva poljoprivrede imali problema s potpisivanjem aneksa ugovora o produžetku zakupa lovišta, ali je odlukom Ustavnog suda to pitanje riješeno.

U Hrvatskoj danas lovi oko 80 tisuća lovaca od kojih je njih 62 tisuće organizirano u lovačke udruge udružene u županijske saveze, istaknuo je predsjednik Hrvatskog lovačkog društva, Đuro Dečak. Hrvatski lovački savez kao provoditelj javnih ovlasti mora i preostalima omogućiti dobivanje lovačke markice. To je odraz siromaštva u društvu jer je plaćanje članarine tim ljudima očito postalo preskupo, nastavio je Dečak te naglasio da je baš zbog takvih uvjeta ovaj sporazum bitan za lovce:

 

 

P1150227

 

U Hrvatskom lovačkom savezu registrirano je 1065 udruga s isto toliko lovišta, a kako je istaknuto na sastanku, upravo je Sisačko- moslavačka županija primjer Županije u kojoj postoji bliska povezanost županijskih vlasti i županijskog lovačkog saveza i udruga.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.