Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjska Pulmologija treba postati SB za plućne bolesti

Suglasni politika i struka

Suglasni politika i struka

Prijedlog da Pulmološki odjel u Petrinji ponovno postane Specijalna bolnica za plućne bolesti naći će se na dnevnom redu sljedeće sjednice Županijske skupštine, najavio je tijekom jučerašnjeg radnog posjeta Petrinji župan Ivo Žinić.

U sklopu posjeta, župan je naime, zajedno s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem  posjetio i ovaj izdvojeni Odjel sisačke bolnice „Dr.Ivo Pedišić“, u Petrinji poznatiji kao „Nova bolnica“.

U jučerašnjem razgovoru o sudbini petrinjske Pulmologije sudjelovao je i sanacijski upravitelj sisačke Opće bolnice,dr.sc. Miroslav Dubovečak.

 

 

Dubovečak je pohvalio rad Pulmologije.

 

 

Da Pulmološki odjel u Petrinji ponovno dobije status Specijalne bolnice za plućne zalaže se i župan Ivo Žinić.

 

 

„Županiji je prioritet izgradnja Središnjeg paviljona u sisačkoj bolnici“, naglasio je Žinić.

 

 

Drugi prioritet je upravo Specijalna bolnica za plućne bolesti u Petrinji.

 

 

„Bitna je politička volja“, kaže župan.

 

 

„Pulomologija za Petrinju predstavlja posebnu vrijednost koju baštinimo već 70 godina“, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

 

„Grad Petrinja želi stati iza procjene studije koju smo spremni financirati i aplicirati prema onome što je najvažnije, a to su europski fondovi koji nas čekaju i gdje možemo zajednički pokazati i Zagrebu i svim resornim ministarstvima kako i na koji način odlučuju o sudbini našeg grada i standarda naših građana”, kazao je petrinjski gradonačelnik.

 


Da je jučerašnji razgovor bio konstruktivan složio se i voditelj Odjela za plućne bolesti i produženo liječenje s palijativnom skrbi u Petrinji Boris Vrga,dr.med.,specijalist za plućne bolesti i tuberkulozu,subspecijalist pulomolog.

 

 

Vrga kaže kako za povratak statusa specijalne bolnice, Pulmološki odjel u Petrinji ima gotovo sve preduvjete.

 

 

„Po ovom pitanju moramo svi biti jedinstveni, jer se radi o zdravlju ljudi“, poručio je voditelj petrinjske Pulmologije.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.