Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Otvorena 10. Petrinjska kobasijada!

Pobjednik će se znati u 19 sati

Pobjednik će se znati u 19 sati

10.jubilarna petrinjska Kobasijada otvorena je danas u 10 sati u šatoru na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja. Organizaciju Kobasijade ove je godine najvećim dijelom preuzeo Grad, dok je pomoć udruga „Banijska šara“ i „Petrinjska kobasica“ postala već uobičajena.

 

P1150329

 

Petrinja je grad mesne industrije, a pogotovo grad kobasica, kaže Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje koji je objasnio što je novo u postupku ocijenjivanja natjecateljskih kobasica:

 

P1150336

 

 

Kobasijada je ove godine podignuta na višu razinu i u pogledu sastava ocjenjivačke komisije . Tako će kobasice ocjenjivati profesori s Agronomskog fakulteta, ali i domaći dugogodišnji radnici u mesnoj industriji, pojašnjava Marić:

 

 

Rok za prijavu natjecatelja s uzorcima kobasica bio je 12 sati:

 

 

Ocijeniti najboju kobasicu iskusnim stručnjacima nije teško. Postoje precizno definirani elementi koji se moraju zadovoljiti kako bi se osvojila jedna od tri prva mjesta:

 

 

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, koji je i otvorio Kobasijadu, naglasio je kako ovako dobro posjećena kobasijada ne treba nikoga iznenaditi. Petrinja je grad koji je desetljećima baštinio tradiciju proizvodnje suhomesnatih proizvoda i vrijeme je da ti proizvodi opet postanu simbol grada:

 

P1150333

 

 

Ambicije petrinjske gradske vlasti su velike:

 

 

U sklopu Petrinjske kobasijade održan je i Humanitarni doručak, manifestacija kojom su se nastojala prikupiti sredstva za dolazak mamografa u Petrinju.

 

 

P1150334

 

Do proglašenja pobjednika koje je na rasporedu u 19 sati, za Petrinjce i njihove goste pripremljen je bogati zabavni i kulturno-umjetnički program.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.