Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održan Okrugli stol na temu “Međugeneracijska suradnja i razvoj karijere”

Kako zaposliti dugotrajno nezaposlene i osobe iznad 50?

Kako zaposliti dugotrajno nezaposlene i osobe iznad 50?

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje- Područnom uredu Sisak danas je održan okrugli stol na temu „Međugeneracijska suradnja i razvoj karijere“. Okrugli stol je organiziran povodom Europskog dana poslodavaca, a ovo je prvi put kako se organizira. Koji je njegov cilj, objasnila je Barbara Pađen, rukovoditeljica Odjela za tržište rada u HZZ- Područnom uredu Sisak:

 

 

Na okruglom stolu, osim navedene prezentacije, održana su još dva predavanja. Prvo se odnosilo na prezentaciju poticajnih mjera za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba i osoba iznad 50 godina, dok se drugo sastojalo od predstavljanja aktualnog projekta „Starost je učinkovita“:

 

 

U protekloj, 2015.godini, prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Područnog ureda Sisak, dugotrajno nezaposlenih osoba u gradu Sisku bilo je 7 480 što je činilo 60 posto od ukupnog broja nezaposlenih. Nezaposlenih osoba iznad 50 godina starosti bilo je 4 367 ili 35,4 posto u odnosu na ukupan broj nezaposlenih. Njihovu zapošljivost može se poboljšati učenjem digitalnih vještina i ICT obrazovanjem, učenjem stranih jezika, boljom informiranošću  o kretanjima na tržištu rada, većom mobilnošću, jačanjem samopouzdanja, ali i međugeneracijskom suradnjom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.