Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Objetnica Glinskog HDZ-a

Četrnaest ogranaka GO Glina čine jedinstvenu političku organizaciju

Četrnaest ogranaka GO Glina čine jedinstvenu političku organizaciju

Središnja svečanost 26. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradu Glini, upriličena je u petak,01. travnja u glinskom Hrvatskom domu gdje se okupio veliki broj članova i prijatelja stranke.

Naime, 1. travnja 1990. godine u Gornjoj Bučici, osnovan je temeljni ogranak HDZ-a, koji je nakon prvih demokratskih izbora, luč demokracije, prenio na ostali dio Banovine i Korduna, rečeno je, između ostalog na sinoćnjoj svečanosti.

 

Uvodno je sve pozdravio i jedan od utemeljitelja temeljnog ogranka HDZ-a Nikola Maričković koji se prisjetio dana ponosa te značajne 1990. godine.

nikolla

Uloga žena u društvu i politici je neizmjerno bitna. Žene HDZ-a Grada Gline udružene su u Zajednicu žena Katarina Zrinski , čija je predsjednica dr. Sanja Štingl Vlašić istaknula njihovu važnost u posljednjih 26 godina rada HDZ-a, a i progovorila je o daljnjim planovima.

sanja

Sve prisutne je pozdravio i domaćin ove obljetnice, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i župan Ivo Žinić.Prije točno 26 godina, na početku demokratskih procesa i uspostave slobodne i neovisne, dugo sanjane Hrvatske uz plebiscitarnu podršku velikog broja okupljenih članova osnovana je Općinska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Gline. I danas, nakon 26 godina, Hrvatska demokratska zajednica slavi i obilježava svoju i hrvatsku povijest. U tim povijesnim trenucima posebnu ulogu imali su osnivači HDZ-a,istaknuo je Žinić.

žinić

Žinić se osvrnuo se na dosadašnje rezultate HDZ-a na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini te ukazao na važnost mladih u društvu koje je pozvao da ostanu u svojoj zemlji kao nekad hrabri branitelji.

Sve prisutne pozdravio je i osobni izaslanik predsjednika Karamarka, član predsjedništva HDZ-a Dražen Bošnjaković.

bošnjaković

Sada kada imamo svoju vladu, svog župana u SMŽ i gradonačelnika u Glini morate vjerovati u bolje sutra, poručio je Bošnjaković okupljenima.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.