Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

„NE povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja“

Sisački HNS i HSU pokreću peticiju

Sisački HNS i HSU pokreću peticiju

 

Sisački HNS i HSU, koji u u Gradskom vijeću Grada Siska imaju i zajednički Klub vijećnika pokreću potpisivanje peticije„NE povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja“.

Zašto kreću u potpisivanje ove peticije,na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi političkih stranaka u Sisku,objasnio je predsjednik sisačke Podružnice Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Boris Curić.

 

P1150206

 

 

Istodobno, kaže Curić,licemjerno je da su mirovine od 1. siječnja ove godine Zakonom o usklađivanju mirovina povećane za 0,46%.Sa svojim partnerima iz HNS-a s kojima, kaže, imaju dobru suradnju, odlučili su pokrenuti peticiju protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja kako bi se čuo i glas umirovljenika o tome.Osim u Sisku, potpisivanje peticije planiraju organizirati u čitavoj županiji.

 

P1150204

 

„Iako povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja „udara“ na sve naše građane, smatramo da su umirovljenici najranjivija skupina stanovništva“, rekao je predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić, navevši u prilog toj tvrdnji dva podatka:

 

 

Peticija „NE povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja“, u organizaciji sisačkih stranaka HNS i HSU potpisivat će se u subotu, 23.travnja na sisačkoj tržnici Kontroba s početkom u 8 sati.

 

Inače,predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić na današnjoj je konferenciji za novinare prokomentirao i neke od točaka koje će se naći na sutrašnjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća.Između ostalog i izmjene Programa javnih potreba u sportu u 2016. godini.Iako se u materijalu za sjednicu ne spominje nijedan sportski klub poimence, Andučić upozorava kako bi planirane izmjene mogle imati ozbiljne implikacije na sudbinu Nogometnog kluba Segesta.

 

 

Andučić je apelirao da se na Gradskom vijeću otvori šira rasprava o ovoj točki dnevnog reda.Nada se, kaže,kako će razum prevladati te da će ova točka biti povučena s dnevnog reda ili da će sjednica biti prekinuta.Dođe li ipak do glasovanja HNS i HSU će glasovati protiv, poručili su predstavnici ovih dviju stranaka.

Andučić se osvrnuo i i na prijedlog programa „Sisački poduzetnik 2016.“ koji će se također naći na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.Podsjetio je da je Grad Sisak izišao iz programa „Poduzetnik“ koji provodi Sisačko-moslavačka županija.Prošle je godine Grad samostalno pokrenuo program za subvencioniranja zapošljavanja koji je najprije bio planiran na 500 tisuća kuna, zatim smanjen na 250 tisuća, a na kraju je iskorišteno samo 30 tisuća kuna, što znači da ga sisački obrtnici i poduzetnici nisu prepoznali, kaže Andučić.

Ove godine ide se s prijedlogom „Sisačkog poduzetnika 2016.“, no čelnik sisačkih narodnjaka upozorava kako taj prijedlog ima niz nedostataka.U prijedlogu primjerice piše kolike su potpore, ali ne i koja je kamatna stopa.Nadalje:

 

 

Iako smatraju da je to pokazivanje daljnjeg nerazumijevanje potreba sisačkih obrtnika i poduzetnika, Klub vijećnika HNS-a  i HSU-a će taj program ipak podržati, jer kaže Andučić, „bolje išta nego ništa“.

Osim najave peticije i komentara aktualne političke situacije, predstavnici HNS-a i HSU-a najavili su danas i kako su u  dogovorima i pisanju pisma namjere o zajedničkom nastupu na idućim lokalnim izborima u Sisku.

Konferenciji su nazočile i predsjednica Kluba vijećnika HNS-LD-HSU Martina Malović Brnić te tajnica HNS-LD Podružnice Sisak Adelina Ivković.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.