Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Nastavak poticajnih mjera u Kutini

Za razvoj poduzetništva i nova radna mjesta

Za razvoj poduzetništva i nova radna mjesta

U svrhu stvaranja bolje poduzetničke i investicijske klime te otvaranja novih radnih mjesta, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine prihvaćena su tri programa mjera poticanja poduzetništva i zapošljavanja.

O ovim mjerama bilo je riječi i na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao kutinski gradonačelnik Andrija Rudić.

 

P1140480

 

 

Nastavlja se,kaže Rudić, s još jednim programom mjera namijenjenog poduzetnicima i obrtnicima,koji je dosad pokazao dobre rezultate.

 

 

Treća mjera koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća je program sufinanciranja  novog zapošljavanja i samozapošljavanja te potpora za usavršavanje.Kroz ovu mjeru,u protekle tri godine zaposleno je 105 osoba.

Kako bi pomogao poduzetnicima,Grad će i ove godine sudjelovati u sufinanciranju poduzetničkih kredita.

 

 

Kutinski gradonačelnik kaže kako su sve ove mjere proteklih godina dale dobre rezultate.Dobrim rezultatima i interesu kutinskih poduzetnika nada se i u ovoj godini.

 

 

Rudić podsjeća kako kutinskim poduzetnicima na raspolaganju stoji i Razvojna agencija „Mrav“.

 

 

Natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu prihvaćenih programa poticajnih mjera bit će raspisani uskoro.Gradonačelnik Rudić kutinske je poduzetnike i obrtnike pozvao da se na njih jave.

 

Inače, jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća,vijećnici oporbenih stranaka HDZ-a, HSLS-a i HSS-a jučer su napustili i prije njezinog početka, jer nije sazvana tematska sjednica o Dječjem vrtiću Kutina.

Na današnjoj konferenciji za novinare, kutinski se gradonačelnik osvrnuo i na taj dio sjednice.

 

 

Oporbene vijećnike pozvao je da se vrate u Gradsko vijeće, pridruže njegovu radu i poštuju procedure te da svi zajedno nastave na otvoren i demokratičan način raditi za svoj grad.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.