Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ministar Šustar u posjetu Glini

U Srednjoj školi Glina uskoro obrazovni odjel za zanimanje drvnog tehničara i dizajnera

U Srednjoj školi Glina uskoro obrazovni odjel za zanimanje drvnog tehničara i dizajnera

Glinu je jučer posjetio ministar znanosti, obrazovanja i športa, Predrag Šustar. Posjet Gradu Glini ministar je započeo razgovorima s učenicima srednje škole Gline,  a nastavio sastankom sa čelnim ljudima Grada i Županije.

Nakon sastanka kojeg su sudionici ocijenili iznimno pozitivnim, Sisačko- moslavački župan, Ivo Žinić zahvalio se ministru koji je, kako je rekao, prvi ministar u aktualnoj vladi koji je posjetio Glinu, ali i županiju. „U prethodnoj vladi, unatoč našim inicijativama, nije bilo razumijevanja za probleme školstva ove županije“, naglasio je župan Žinić istaknuvši kako jedno pitanje predstavlja posebno veliki problem za Županiju:

 

 

Osim o problemima, razgovaralo se i o novim projektima. Tako je istaknut primjer izgradnje nove Obrtničke škole u Sisku čiji se dovršetak očekuje do kraja godine. Radovi idu svojim tijekom i tu neće biti kašnjenja, rekao je Žinić te se osvrnuo na situaciju u Glini gdje bi bilo jako poželjno pokrenuti nove obrazovne smjerove:

 

 

Centar za djecu s posebnim potrebama i Novskoj i Glazbena škola u Novskoj projekti su u kojima u Županiji očekuju pomoć Ministarstva:

 

 

Bilo je riječi i o osiguranju uvjeta koji, nažalost, još uvijek nisu standard u svim školama naše županije:

 

 

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar istaknuo je nekoliko projekata na kojima je dogovorena suradnja. Onaj koji će imati maksimalnu potporu Ministarstva, otkrio je ministar, onaj je u Glini:

 

 

P1150140

 

Osnovna škola u Popovači projekt je koji traje već godinama i koji se nikako ne uspijeva dovršiti, rekao je Šustar. „Financijska situacija u državnom proračunu nije takva da se iz Ministarstva mogu osigurati sredstva potrebna za njeno dovršenje, ali mogu vam obećati daljnje razgovore na tu temu kako bi se pronašlo rješenje prihvatljivo za obje strane“, poručio je ministar:

 

 

Za rad gradonačelnika Gline ministar je imao samo riječi hvale. Njegova briga za obrazovanje djece i mladih u ovom gradu jako me se dojmila, naglasio je ministar:

 

 

Radi učenika smo dužni sve ove pobrojane stvari, makar i kroz razdoblje od nekoliko godina, i ostvariti. Ova županija koja je tako lijepa to zaslužuje, zaključio je ministar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.