Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HSS: Povratak korijenima

Konstituirajuća sjednica u Hrastovici

Konstituirajuća sjednica u Hrastovici

Hrastovica kod Petrinje,mjesto je gdje je prije 112 godina osnovana Hrvatska seljačka stranka.U mjestu u kojem je sve počelo, jučer je, nakon nedavnih unutarstranačkih izbora na kojima je za novog predsjednika stranke izabran Krešo Beljak,održana konstituirajuću sjednicu Predsjedništva i Glavnog odbora stranke.

Odabir Hrastovice,nije bio slučajan, objasnio je novi predsjednik stranke.

„HSS se i simbolično želi vratiti na početak priče.Početak priče je Hrastovica, početak priče je Sisačko-moslavačka županija,početak priče je narodna politika,početak priče je nova politika,drukčija politika od svega onoga što je tada bilo na političkoj sceni “, rekao je Beljak.

 

 

Na sjednici su donesene i određene odluke kojima se HSS priprema za predstojeće lokalne izbore sljedeće godine.

 

 

Sva tijela stranke izabrana su još na Izbornoj skupštini održanoj 19. ožujka, tako da je jučerašnja konstituirajuća sjednica  bila zapravo službena konstatacija, odnosno tehnička potvrda tih tijela – Predsjedništva i Glavnog odbora stranke.

 

 

Ukupno je u Glavni odbor kooptirano 56 osoba.

 

 

Zadovoljstvo zbog odabira Hrastovice kao mjesta održavanja konstituirajuće sjednice, izrazila je predsjednica hrastovičkog Ogranka HSS-a, Ljubica Sodić. Podsjetila je kako je upravo Hrastovica „kolijevka Hrvatske seljačke stranke“ među čjim stanovnicima su braća Radić našla istomišljenike i podršku za svoje ideje.“No, vremena su se promijenila“, kaže Sodić.

 

IMG_0017

 

 

 

 

Želim da nam se ostvare svi ciljevi koje smo si zacrtali, da uspijemo dignuti rejting stranke jer to zaslužuje naš Radić”, zaključila je Ljubica Sodić na konstituirajućoj sjednici HSS-a u Hrastovici kojoj je nazočila i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.