Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Topuskom održana radionica o programu održivog razvoja lokalne zajednice

U programu je osigurano 40 milijuna kn za projekte gradova, općina i županije

U programu je osigurano 40 milijuna kn za projekte gradova, općina i županije

Radionica o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu, koju provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije održana je danas u Topuskom. Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za održivi razvoj područja koja se prema indeksu razvijenosti nalaze u kategoriji od prve do treće skupine, za tzv. potpomognuta područja. Uglavnom je riječ o malim općinama i gradovima kojima se kroz državni proračun svake godine pomaže u financiranju osnovnih infrastrukturnih radova.

U Programu je osigurano 40 milijuna kuna za različite projekte gradova, općina i županija, a postoji mogućnost i da se konačni iznos i poveća, kaže Ana Markus,  načelnica Sektora za provedbu programa regionalnog razvoja u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije:

 


Capture


Dodatna vrijednost ovog programa je u tome što kroz njega lokalne zajednice imaju priliku vježbati metodologiju po kojom se provode projekti sufinancirani putem  fondova Europske unije:

 

 

Za Sisačko- moslavačku županiju od ukupnog iznosa od 40 milijuna kuna rezervirano je svega nekoliko milijuna, ali i to će nam dobro doći, uvjeren je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Jedna od općina koja pripada u kategoriju potpomognutih područja je i Topusko. Načelnik Općine, Slavko Muža vjeruje kako će radionica doprinijeti uspješnijoj iskoristivosti sredstava namijenjenih nerazvijenim područjima, a možda izroditi i nekim novim:

 

 

Lokalne zajednice dobro su upoznate s Programom, ali procedure je uvijek moguće pojednostavniti. S tim je ciljem i organizirana radionica- kako bi se ukazalo na moguće probleme i unaprijedilo suradnju središnje vlasti s lokalnim zajednicama.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.