Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Stanje Sisačko-moslavačkog gospodarstva zvoni na uzbunu; broj umirovljenika veći je od broja zaposlenih!

Bez snažne pomoći središnje države napredak nije moguć.

Bez snažne pomoći središnje države napredak nije moguć.

Stanje gospodarstva u Sisku i cijeloj Sisačko- moslavačkoj županiji nije dobro i potrebne su hitne mjere kako bi ono donekle stalo na noge. Poruka je to odaslana s današnje 2.sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Sisak. Kao proizvodno i izvozno orijentirana županija s prerađivačkom industrijom kao dominantnom granom gospodarstva, ne možemo biti zadovoljni pokazateljima o kretanjima u gospodarstvu naše županije, ustvrdio je na početku sjednice Boris Mesarić, predsjednik Gospodarskog vijeća Županijske komore:

 

 

photo 3

 

Gospodarstvo Sisačko- moslavačke županije, kao i cjelokupno gospodarstvo Republike Hrvatske tijekom 2015.godine, 6.godinu zaredom, djelovalo je u okolnostima gospodarske krize što se, unatoč nekim pozitivnim pomacima, očitovalo u nastavku pada gosodarskih aktivnosti, prije svega investicija te rasta nezaposlenosti. Sve to upućuje na nastavak postojeće gospodarske krize:

 

 

Ozbiljnost hrvatskog i sisačko- moslavačkog gospodarstva najbolje otkriva podatak o odnosu broja zaposlenih i broja umirovljenika:

 

 

Sjednici je, osim članova Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak, prisustvovao i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Burilović u prošlogodišnjem rastu nacionalnog BDP- a od 2 posto vidi naznake određenog optimizma, no za trajniji oporavak to nije dovoljno:

 

 

photo 1

 

U županiji u kojoj je država većinski vlasnik većine najvećih gospodarskih subjekata, bez snažne pomoći središnje države nije moguće ostvariti bilo kakav napredak i pomaknuti stvari s mrtve točke, istaknuo je Burilović:

 

 

Nakon njenog završetka, sudionici sjednice zaputili su se u Kutinu gdje su obišli nekoliko gospodarskih subjekata.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.