Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Pri ruci slijepim sugrađanima

Pokazna vježba za mlade volontere

Pokazna vježba za mlade volontere

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak od siječnja ove godine, između ostalih djelatnosti koje provodi,aktiviralo je i programe Zdravstvenog odjela.U sklopu Tjedna glaukoma koji se u Hrvatskoj obilježava od 6. do 12.ožujka,ovaj Odjel sisačkog Gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, organizirao je različite aktivnosti.

Danas je za mlade volontere Crvenog križa iz Gimnazije Sisak,Ekonomske škole i Srednje škole Viktorovac na igralištu sisačke Gimnazije održana pokazna vježba vođenja slijepih osoba.

 

P1130848

 

 

O akciji Donna Vrbanac iz Zdravstvenog odjela Gradskog društva Crvenog križa Sisak:

 

P1130831

 

 

Kako u kretanju i orijentaciji pomoći slijepoj osobi,mlade je volontere podučila Iva Toš,radni terapeut i instruktor orijentacije i kretanja u Udruzi slijepih osoba Sisačko-moslavačke županije – Sisak.

 

P1130826

 

 

Toš je objasnila i na koji će način mlade volontere podučiti ophođenju sa slijepom osobom:

 

 

Kako slijepoj osobi pomoći u kretanju ulicom, snalaženju u prometu;kako joj pomoći pri usponu stubama ili silasku s njih,kako joj biti pri ruci u različitim svakodnevnim, životnim situacijama, mladi volonteri danas su imali priliku učiti u parovima, izmjenjujući se u ulozi slijepe osobe, (za ovu priliku s povezom na očima) i videćeg vodiča.

 

P1130852P1130841P1130845P1130846

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.